Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak mít zářivě čistá okna třikrát rychleji?

28. března 2018 | 10:00
Prezentace klienta |

Okna jsou vizitkou naší domácnosti, ale kdo by se chtěl celý den dřít s těžkými kýbly vody se saponátem, šplhat po štaflích a neustále leštit, leštit a leštit. Mám snadný návod, se kterým umyji okna až třikrát rychleji. Nevěříte?

Asi bych měla začít od začátku. Jsme obyčejná rodina. Máma, táta, dvě děti, pes a rybičky v jednom přestavěném vesnickém stavení. Náš dům je plný oken s krásnou zimní zahradou. Když jsme si jej pořizovali, byla jsem nadšená, jak je prosvětlený, jak budeme vstávat se slunečními paprsky. Mé nadšení mi ale vydrželo do prvního mytí oken. Mýt deset velkých oken, pár menších, prosklenou stěnu, která zdobí náš dům a zimní zahradu ručně je opravdu práce na několik víkendů. Proto jsem na to musela chytře. Mohla jsem na pomoc pozvat kamarádky, ale kdo by chtěl místo pokecu u kávy mýt okna, to bych jim přece nemohla udělat.

Proto jsem se rozhodla pořídit si pomocníka aku stěrku Kärcher WV 5 Premium Nonstop Cleaning Kit. Díky ní myji okna za zlomek času, ani si nemusím tak často máčet ruce ve špinavé vodě, a navíc s teleskopickou násadou dosáhnu i ze země na mnou oblíbená střešní okna v naší ložnici.

WV 5 Premium Nonstop Cleaning Kit, cena 2990 Kč
Autor: KÄRCHER spol. s r.o

Začínám vždy mytím rámů, to je jediný moment, kdy si namočím ruce, pak již jdu na skla. Vezmu mikrovláknový rozmývák, který je součástí mé oblíbené aku stěrky, naplním jej saponátem, nastříkám na okno a rozmyji.

Pak vezmu aku stěrku Kärcher WV 5 Premium a přejedu okno stěrkou. Ta automaticky odsává špinavou vodu a nechává okenní tabulku čistou, bez šmouh a kapek. Na toaletě a v koupelně máme malá okénka. Mně stačí jen vyměnit koncovku a aku stěrka mi pomůže i tam.

Nerada šplhám po štaflích, a tak využívám teleskopickou prodlužovací sadu, kterou jsem si k aku stěrce pořídila. Prodloužení má 2 m a dosáhnu tak i na má oblíbená střešní okna v našich ložnicích, které jsou ve výšce okolo 4 metrů. Ani velké prosklené plochy naší zimní zahrady mě neodradí.

Nyní jsem objevila ještě výroční edici WV 2 Premium 10 Years Edition, mojí mamce by se s jarem jistě také hodila.

Jana, 35 let

Kärcher aku stěrka WV 2 Premium 10 Years Edition, cena 1990 Kč
Autor: KÄRCHER spol. s r.o

Špinavá okna, orosená zrcadla, upatlané skleněné dveře, špinavé lodžie či zimní zahrady?

S aku stěrkou Kärcher to jde snadno. 

Chcete se podívat, jak uklízí jiní? Kärcher pro vás píše blog, kde někteří naši blogeři a blogerky ukazují zábavnou formou, jak uklízí. Mrkněte na www.svetcisteni.cz