Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

GPS Hodinky pro děti. Zbytečnost nebo užitečný pomocník?

24. srpna 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Všimli jste si, jak jsou teď mezi dětmi v módě hodinky? Nějaký čas už jsme si mysleli, že hodinkám na zápěstí odzvonilo, máme přece mobily, ale najednou je to opět tu. Hodinky se nosí. I když to dávno nejsou jen časomíry, jako dřív. Dnes některé přístroje prakticky nahradí telefon, umožňují sledování přes GPS, slouží jako sporttestery... . Co z toho ale opravdu potřebuje malý školák? 

Mami, tati, kupte mi chytré hodinky!

Taky se vám chce hned odpovědět: "A k čemu ti budou? Akorát je ztratíš!"? Jenže když se zamyslíte, musíte uznat, že spíš se někam zatoulá mobil, než přístroj připnutý na ruce. A přitom mobil dítě už dnes potřebuje, pro svůj klid a školákovu bezpečnost přece chcete mít možnost jeho kontroly v kteroukoli denní dobu. Ze zkušeností mnoha rodičů víme, že pro děti od 5 do 12 let jsou nejvhodnější hodinky s GPS lokátorem, takzvané gatorky. Dá se přes ně telefonovat, posílat zprávy a hlavně – rodič v každý okamžik přesně ví, kde se jeho potomek nachází.

Dětské GPS hodinky Gator. Jak to funguje?

Funkce hodinek, ze které budete mít jako rodič největší radost, je GPS lokalizátor. Aniž byste se museli dítěte ptát, kde zrovna je, uvidíte jeho polohu v mapě. Stačí si do svého mobilu stáhnout aplikaci Gator, která je zdarma a v češtině, hodinky do ní přihlásit a pak už můžete sledovat historii pohybu i to, kde je dítě v tuto chvíli. Do hodinek potřebujete jen SIM kartu s datovým tarifem (úplně stačí 100 MB na měsíc). Dítě může z hodinek telefonovat na 2 čísla, která mu nastavíte, a také přijímat hovory může jen z vámi povolených 10 čísel. Nestane se mu tedy, že ho bude někdo nevhodně obtěžovat. Dále hodinky umožňují posílání hlasových zpráv nebo SMS a také mají jednu důležitou funkci – SOS volání.

Autor: iStock

Malé dítě v nouzi. Jak si přivolá pomoc?

Nápadné SOS tlačítko dítě na tři vteřiny stiskne a v ten moment se začne vytáčet nastavené telefonní číslo a odešle se poloha dítěte do aplikace. Představte si situaci, kdy dítě na ulici osloví někdo neznámý a ono neumí hned reagovat. Má strach, cítí se ohrožené a zmatkuje. To může nastat i v případě, že zabloudí – vystoupí z autobusu na špatné zastávce nebo se ztratí v obchodním centru a co teprve na dovolené v cizině! I malý předškolák si zapamatuje, že když se ztratí nebo ho bude obtěžovat cizí člověk, má stisknout červené tlačítko SOS. Vám se okamžitě rozezvoní mobil a v aplikaci si zobrazíte, kde dítě je. Pak mu můžete obratem zavolat, nebo za ním rovnou vyrazit. A víte co je nejlepší? Že si také můžete aktivovat funkci odposlouchávání a uslyšíte, co se na straně hodinek děje a to bez toho, že by na to hodinky nějak upozornily! Uslyšíte, zda dítě pláče, nebo na ně někdo mluví a máte hned přehled, co se kolem něho odehrává. 

Dvě tři pět dětí, na všechny uvidíte

A když máte dětí víc? Žádný problém. Do aplikace přihlásíte hodinky všech svých dětí a v jedné mapě je vidíte pohromadě. "Anička jede zrovna autobusem na plavání, Vojta je doma a ... počkat, co dělá Kája u rybníka? Tam přece vůbec nesmí!" Kontrolu nad malými neposedy vám usnadní funkce SafeZones. Můžete si vymezit okruh, kde se děti smí pohybovat a pokud se stane, že dítě zónu opustí, aplikace vás sama upozorní.  

Krásný design a řada vychytávek

Gatorky jsou přístrojem pro děti a proto se jim musí líbit. Pro holčičky je tu krásná růžová a pro kluky kobaltově modrá. Ukazují samozřejmě kolik je hodin a to v analogové i v digitální podobě mezi kterými si dítě může přepínat. Mají možnost nastavení budíku, takže malý samostatný školáček se rázem cítí jako dospělý. Hodinky jsou odolné proti vniknutí prachu a vlhkosti, takže není třeba je nějak speciálně chránit při hře na pískovišti nebo před vlhkostí v lese. A víte, že gatorky nemusí být užitečné jen dětem? Ohlídají vám i babičku či dědu. Používají je horští vůdci a jejich klienti při přechodech v horách. Je bezpočet situací, kdy doslova zachraňují životy

Gatorky udělají dítěti radost a zároveň se stanou vaším nejužitečnějším pomocníkem.