Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Autem na dovolenou: Jak si cestu zpříjemnit a co patří do (ne)povinné výbavy?

13. června 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Velké procento Čechů vyráží ročně na dovolenou autem. Ať už je to po Čechách nebo do ciziny, je vždy žádoucí, aby cesta byla bezpečná a klidná. Na co se tedy připravit? Nejdůležitější vždycky je, aby se stres vyhýbal řidiči.

Při balení na dovolenou je nutné nezapomenout na řadu potřebných věcí. Mezi ně patří i žvýkačky, které umí na dlouhé cestě osvěžit a zahnat nepříjemný pocit žízně.

Balení všech potřebných věcí bývá většinou doménou žen.
Autor: Markéta Vodičková

I v době levných letenek zůstává auto oblíbeným způsobem dopravy na letní dovolenou. Řízení automobilu je náročná činnost, která klade vysoké nároky na pozornost a boj s únavou.

Žvýkání za volantem příjemně osvěží a rozptýlí.
Autor: Markéta Vodičková

Únava se nedá přebít kávou a energetickými drinky. Kofein, který je v šálku kávy obsažen, dosáhne v těle maximálního účinku během několika minut. Ale stejně rychle pak jeho vliv opadá. 

Žvýkačky můžete mít v praktické dóze vždy pohodlně po ruce a na dlouhých cestách být vždy svěží.
Autor: Markéta Vodičková

Na cestě dodržujte bezpečnostní přestávky, Zastavte na hezkém místě a dopřejte si vydatné občerstvení. Připravte si svačinku - na cesty jsou ideální sandwiche, nakrájené ovoce, které v mžiku osvěží.

Rádi si pochutnáte třeba na bagetě? Se žvýkačkami bez cukru Orbit se po každé svačině postaráte o pocit čistých a zdravých zubů.
Autor: Markéta Vodičková

Ke komfortu jízdy přispívají i některé předměty, které tvoří tzv. nepovinnou výbavu vozu. Patří sem například sluneční brýle, vlhčené ubrousky, nápoj nebo žvýkačky bez cukru.

Se žvýkačkami bez cukru získáte nejen svěží dech, ale také pečujete o zdraví svých zubů.
Autor: Markéta Vodičková

Žvýkání žvýkaček bez cukru po každém jídle a pití zvyšuje produkci slin, což pomáhá neutralizovat kyseliny zubního plaku, které napadají zuby. Váš úsměv na cestách bude tedy nejen zářivý, ale i zdravý.

Autor: Markéta Vodičková