Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Kde se opravdu dobře pobaví celá rodina

12. dubna 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Připadá vám, že když vyrazíte i s dětmi do divadla, bavíte se buď vy, anebo ony? Přitom lze jistě vybrat divadelní představení, při kterých se menší diváci ani na vteřinu nenudí, tatínkové nepokukují po baru ve foyeru a maminky v hledišti nebloudí myšlenkami bůhví kde.  

Takovou jistou trefou do černého jsou rodinné muzikály pražského Divadla Kalich, jehož muzikálové inscenace kritika hodnotí jako ty nejkvalitnější a jezdí na ně diváci z celé republiky. V čem tkví tajemství toho, že na muzikálech jako Robin Hood, Mauglí či Pomáda se smějí stejně děti i dospělí?

„Dětského diváka nepodceňujeme. Nepovažujeme ho za méně náročného nebo dokonce jednoduššího diváka než dospělé. Jen má zatím méně životních zkušeností, což zase vyvažuje naplno roztočenou fantazií, se kterou se na představení dívá. Takže humorem zmíněných muzikálů oslovujeme v první řadě dospělé, ale to ani v nejmenším neznamená, že se nebaví také děti,“ prozrazuje majitel Divadla Kalich, producent Michal Kocourek.

Lucia Šoralová a Jan Kříž
Autor: archiv Divadla Kalich

Pojďme si představit několik výpravných muzikálů, na něž se nemusíte bát vzít své ratolesti už od předškolního věku. Ostatně v divadle jsou pro ně připraveny i podsedáky.

Robin Hood

Pod skutečně zábavně převyprávěným příběhem slavného zbojníka ze Sherwoodu je podepsaný osvědčený tvůrčí tandem Ondřej Soukup - Gabriela Osvaldová. Ti jsou společně s mezinárodně uznávaným choreografem a režisérem Jánem Ďurovčíkem pro publikum zárukou skvělých melodií, chytrých i vtipných textů a neotřelého režijního, scénického a choreografického pojetí. Samotné téma muzikálu samozřejmě slibuje výtečnou zábavu pro všechny věkové kategorie diváků. „Robin Hood je jedno velké potěšení. Je hravý, je vtipný, šokující, plný energie,“ napsal týdeník Instinkt po premiéře.

V hlavních rolích se těšte na Jana Kříže, Leonu Machálkovou, Kamila Střihavku, Michaelu Doubravovou, Lucii Šoralovou, Jiřího Zonygu, Richarda Tesaříka ad.

Mauglí

Další jistota z autorské dílny Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové, kteří tentokrát spojili své síly s respektovaným režisérským duem Skutr, a opět velice překvapivě, nápaditě převyprávěný chronicky známý příběh, tentokrát o lidském mláděti v džungli. Výsledkem je čarokrásné představení o přátelství, lásce, ale i o boji o přežití. Se sympatickou nadsázkou vyprávěný příběh zavádí diváky do pestrého světa nebezpečné, stejně jako okouzlující džungle, jenž je výstižným obrazem spíše naší lidské společnosti než té zvířecí. Výpravná show překvapuje efektními výrazovými prostředky sahajícími až ke špičkovým akrobatickým číslům. Nezapomenutelný zážitek slibují rovněž kostýmy naší přední výtvarnice Simony Rybákové. „Pohybově náročný, hravý a dynamický muzikál, který má vtip, emoci i poslání,“ chválil deník Právo. Na muzikálu Mauglí dokonce můžete využít výhodné rodinné vstupné!

Na jevišti excelují Jiří Korn, Jan Cina, Jan Kříž, Roman Tomeš, Peter Strenáčik, Csongor Kassai, Zbyněk Fric, Jiří Zonyga, Vladimír Marek aj.

Pomáda

Tady je samozřejmě řeč o naprosté světové klasice! Pomáda patří mezi nejdéle uváděné tituly v muzikálové historii. Získala celkem 7 nominací na Tony Awards (divadelní verze Oscarů) a zhlédlo ji více než 5 miliónů diváků v různých koutech planety, byla přeložena do 37 jazyků. Divácké rekordy ve všech zemích trhala také její filmová verze s Johnem Travoltou a Olivií Newton – John v hlavních rolích. Pomáda v Divadle Kalich v režii Jána Ďurovčíka slibuje efektní taneční show plnou nestárnoucích hitů, energie, romantiky, humoru a dech beroucích výkonů. Klidně podlehněte nakažlivé chuti do života, hoďte starosti za hlavu a vraťte se zpátky do časů, kdy se vše podstatné odehrávalo na tanečním parketu. Už první pecka vám rozproudí krev v žilách… a ani děti nezůstanou pozadu. „Již po několikáté Kalich dokazuje, že disponuje nejlepší muzikálovým souborem v Praze, jehož umělecké kvality a nasazení je neuvěřitelné,“ konstatoval po zhlédnutí Pomády odborný server Musical.cz.

Jan Kříž získal za výkon v hlavní roli Dannyho Zuka prestižní Cenu Thálie. V dalších rolích hrají např. Tomáš Savka, Michaela Doubravová, Markéta Procházková, Přemysl Pálek, Roman Tomeš, Zbyněk Fric, Kateřina Steinerová aj. 

Malí i velcí dobrodruzi si přijdou na své také u muzikálu s hity Mira Žbirky Atlantida, milovníci historie u Johanky z Arku a od září se můžete celá rodina těšit na návštěvu muzikálu Srdcový král s nesmrtelnými songy Elvise Presleyho!

Více na www.divadlokalich.cz