Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sledujte příběh fenky, která bojuje s pytláky v Kongu

22. října 2015 | 13:58
Prezentace klienta |

Cama v Africe, tak se jmenuje dokument o fence hrdince, která na plný úvazek v Kongu vystopovává pytláky. Jejím hlavním cílem jsou pytláci lovící slony pro stále vysoce ceněnou slonovinu. Fenka dokáže ale vyhledat třeba i stopy střeliva nebo gorilí pach.

Hlavní podíl na současném pracovním úspěchu fenky má samozřejmě její cvičitelka, inspirující žena, Hanka Böhme. Ta se cvičením psů zabývá už 15 let a získala několik certifikátů a ocenění i v zahraničí. Její nejlepší fenka Cama  vyhrála konkurz na práci v Kongu, kam za ní Hanka pravidelně dojíždí. „Přesně po roce se teď s Hankou do Konga vracíme, abychom se přesvědčili, jak fenka Cama v Africe prospívá a jak vypadá její každodenní nasazení v první linii boje proti pašerákům masa vzácných zvířat,“ svěřili se nám přímo filmaři dokumentu.

Autor: Royal Canin

V oblasti konžské pánve v srdci Afriky se každoročně pro maso uloví 5 milionů tun zvířat, z nichž mnohá jsou chráněná či dokonce kriticky ohrožená. Díky lidem, jako je Hanka Böhme, se ale toto číslo bude dále snižovat.

Ukázku dokumentu Hanka poprvé představila na akci Psí hrdinové, která se odehrála na Karlově náměstí za podpory Royal Canin. Royal Canin fenku také pravidelně zásobuje speciálně vyvinutou stravou pro aktivní psy.