Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Český Forrest Gump: „Půlka trasy už je za mnou a je to mazec“

20. května 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Jiří Gruntorád alias „český Forrest Gump“, má za sebou již půlku ze svého náročného úkolu – překonat 700 km napříč Českou republikou a poděkovat tak svému bratrovi. To vše v rámci projektu „Poslední kousek“, kdy zároveň i zkoumá, jak jsou Češi sdílní a ochotní pomoci druhým. Jak se mu v poledních dnech dařilo a co zažil? Více v deníku běžce.

Den 13. ve znamení pomoci

Včera mi nebylo zrovna hej, protože mne skolil nějaký střevní bacil a navečer jsem měl lehce zvýšenou teplotu 38,3 stupňů Celsia. Ovšem ráno už to bylo o hodně lepší. Badatelé díky za Paralen a Endiaron.

Nebyla to tedy žádná “hitparáda“, ale šlo to. Lehká snídaně a před ubytováním mne čekala první pomoc od vás. Doprovod při běhu směr Jablonec nad Nisou. Marek a Martin, žáci osmé a deváté třídy mne přišli podpořit v mém úsilí - zdarma oběhnout Českou republiku jako běžec amatér a donést ten nejcennější, tedy poslední kousek jako poděkování bráchovi.

Autor: Milka

Lehce jsme se procvičili a šlo se na věc. Kluci se mnou běželi skoro čtyři kilometry a chtěl bych jim moc poděkovat. Po včerejším krušném dni a večeru mi to bodlo. Další úsek už jsem běžel opět sám a doufám, že ne nadlouho. Přidejte se a poběžte také - stačí kliknout na www.poslednikousek.cz na “nabídni pomoc“. Těším se na vás!

Cesta dnes utíkala velmi rychle a krátce před půl šestou jsem doběhnul do Jablonce nad Nisou. Tam už mne čekala další velká pomoc, a to od Martina, který vzal mne a celý můj tým na večeři do výborné pizzerie. Probrali jsme spoustu věcí, koukli na hokej a mne moc zahřálo u srdce, když vidím, že se ještě umíme rozdělit o věci obyčejné i neobyčejné.

Autor: Milka

Po večeři jsem vyrazil pro další pomoc v podobě ubytování. Původně jsem myslel, že majitelé penzionu UKO ubytují jenom mne. Ale co se nestalo - ubytovali i celý můj tým. Nabídli mi masáž, sladkou tečku (výborné palačinky), wellness a ještě jsem dostal speciální sušenky od jejich dcery. Tomu říkám extra pomoc! Olgo, Jardo a Evičko děkujeme!

Den 14. výšlap na Ještěd

Milíře, odtud startoval můj dnešní úsek. Původně to mělo být už z Jablonce nad Nisou, kde jsem včera skončil. Ale! Přijela mne podpořit trojice běžců až z Karlových Varů - Jirka, Kamča, Blanka. Když už vážili takovou cestu, tak jsme úsek k Ještědu malinko protáhli, abychom si dali do těla a pěkně se proběhli. Než jsme dorazili k lanovce pod Ještědem, uběhlo krásných 16 km.

Tím to ale nekončilo, protože u lanovky nás čekala akce, kdy kdokoliv z vás mohl přijít, dozvědět se něco o tom, jak správně běhat, k tomu si zasoutěžit o sladké dárky a klidně mi i napsat něco do mého “vzkazovníčku“. Akce odstartovala kolem poledne a vrchol byl naplánován na půl druhou, kdy jsme si dali opět do těla. Vyšlápli (někdo vyběhl) jsme na Ještěd.

Autor: Milka

Od lanovky jsme nabrali směr vrchol a po čtyřech kilometrech do kopce jsme stanuli na Ještědu. Všem, kteří se mnou na vrchol vyrazili, poklona a vážím si vaší podpory!

Z Ještědu jsem nabral směr Liberec a zítra startuji svou drsnou etapu přímo z něj. Držte palec!

Přeji jen to dobré a užívejte života

Váš “český Forrest Gump“ Jirka Gruntorád

PS: Těším se na vaše další rychlé vzkazy na telefon, co mám neustále u sebe na který mi posíláte vaše super vzkazy - 607 684 522. Díky!

Více naleznete na www.poslednikousek.cz