Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jirka Gruntorád: Druhý den běhu? Masakr!

Trasa druhého dne začínala u hradu Karlštejn. Jirka ještě vůbec netuší, jak moc náročný den ho čeká.
7. května 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Jirka Gruntorád, běžec, který překonává 700 kilometrů dlouho trasu napříč Českou republikou v rámci projektu „Poslední kousek“ (www.poslednikousek.cz), má za sebou druhý den běhu. Náročnou trasu překonává, aby předal poslední kousek čokolády svému bráchovi, jako poděkování, že mu v mládí podal pomocnou ruku a přivedl ho právě k běhání. Jak se mu běželo? Co ho na trase nejvíc potěšilo? Dočtete se v Jirkovo zápiscích z druhého dne.

Den 02

Ať už děláte cokoliv, díky, že jste se mnou a podporujete moji výzvu!

Den druhý je za mnou a hned na začátku hledám slovo, jak bych ho popsal…Už vím. Masakr na druhou!

Přátelé, po včerejších 32 kilometrech, mám v nohách 40 km. Ovšem ve velmi kopcovitém terénu, kde nejdelší rovina měřila 800 m a jinak pořád nahoru, dolu, nahoru, dolu. Závěrečných 7 km patřilo výstupu na Točník a dolů do Žebráku.

Výběh nám bohužel pokazilo počasí. Pršelo a né jen tak trochu…Hodně. A tak jsme raději start odložili až na 11:00, kdy pršelo už jen malinko. Tým mne sice nechtěl pustit na trať, ale jak říkám já, není špatného počasí, ale možná jen špatně oblečeného běžce.

V Berouně jsme potkali opravdu milé lidi. Dali jsme si dobrý oběd, přečkali další déšť a Jirka pokračoval dál.
Autor: Milka

Z Karlštejna jsem nabral směr Beroun, kde jsme si dali s týmem oběd a na náměstí popovídali s vámi všemi, co mne podporujete. Mimochodem, kdybyste mne chtěli podpořit co nejrychleji, můžete mi napsat smsku na 607 684 522 – díky! Je to číslo telefonu, který mám neustále u sebe.

Po obědě hurá na dalších 28 km… 28 km, které si budu hodně dlouho pamatovat. Klobouček všem skyrunning bláznům. Obdivuji vaši výdrž. Osobně jsem si dal jenom jeden den nahoru dolu a měl jsem toho až až!

Než jsem doběhnul na Točník, stavil jsem se na Vraní hoře. To vám byla nádhera, přátelé! Na Točníku jsem pozdravil místní medvědy a samospádem jsem se dokutálel do Žebráku.

Vraná Skála se blíží!
Autor: Milka

Při cestě jsem od vás dostával spoustu zpráv. Díky! Vážím si toho, přátelé.  Přesně tohle, vaše vzkazy na Facebooku, smsky a podpora přímo na trase, mne nabíjejí při cestě s posledním kouskem, který nesu napříč ČR svému bráchovi.

Pak už mě čekal zasloužený odpočinek. Masáž, večeře, bojová porada s mým skvělým týmem a jde se spát.

A co mne při druhém dnu nejvíce dostalo? Předně vaše vzkazy, to že se se mnou rádi vyfotíte, ať je Vám 20, nebo 50 a také jeden nádherný moment z vesničky Hředle, kde jsem sbíhal dolů z kopce a viděl dva kluky, bráchy, jak se drží kolem ramen a mluví o tom, jak si spolu užijí velké prázdniny. Až jsem měl slzu v očích. Hodně mi to připomnělo mne a právě mého bráchu.

Dneska nás čeká velká akce v Plzni! Nejenom, že si zaběháme po Plzni, ale i zacvičíme v Borském parku. Těším se na vás!

Třetí den se blíží! Směřujeme do Hořovic. Pokračujeme vlakem do Plzně v 10:45 a do Borského Parku, kam se můžete mezi 13:30 a 15:30 přijít podívat a zasoutěžit si třeba o tričko Milka Poslední Kousek!
Autor: Milka

Tím končím, nechci zdržovat, užívejte života, dne a díky za to, že jste se mnou!

Váš “český Forrest Gump,“ Jirka Gruntorád.

PS: Spousta z vás se mne ptá, jak mi můžete pomoci? Je to jednoduché, stačí naťukat bezec.poslednikousek.cz, vybrat den, trasu, kdy mi můžete pomoci, a pak už jen napsat.