Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Tipy na víkend: Vyrazte na jazzový koncert nebo čertovskou procházku!

  • Vezměte děti na adventní vyrábění.
    5. prosince 2014 | 10:00

    Druhý adventní víkend právě klepe na dveře a spolu s ním se začínají po roce probouzet čerti a Mikuláš, aby obdarovali hodné dětičky. Pokud již máte domov naklizený na příchod Ježíška a chcete si užít předvánoční pohodu, nechte se inspirovat našimi tipy na víkend. Tentokrát vás zavedeme třeba do Babiččina údolí na adventní prohlídku zámku Ratibořice nebo do Děčína do čertovské zoo!

  • Andělíček Toníček (7. 12.)

    Pohádky k Vánocům patří, a jestli se vaše ratolesti nemohou dočkat, vezměte je v neděli 7. prosince do Prahy na Vyšehrad na Staré purkrabství. Co všechno se může stát malému andělíčkovi Toníčkovi, když ho svatý Petr pošle zvěstovat narození Ježíška? Musí cestou dávat pozor na dráty vysokého napětí, letadla a hlavně na čerty. A když se k tomu malý Toníček tak trochu ztratí, tak už je to opravdu dobrodružství. Naštěstí poradí tři králové a hlavně zářící kometa ukáže cestu z nesnází. A tak zpívejme spolu „Narodil se nám“. Hraje divadlo Buchty a loutky. Více informací zde.

     

    Kde: Staré purkrabství, Praha-Vyšehrad
    Kdy: 7. prosince od 15.00

    Andělíček Toníček, Vyšehrad
    Autor: Archiv online Blesk pro ženy
  • Loser(s) (2.–31. 12.)

    Originální představení Loser(s), které v České republice nemá téměř obdoby v podání akrobatů a performerů, se přesouvá do zimního vyhřívaného šapitó. Projekt byl součástí Letní Letné a trhal rekordy v návštěvnosti. Proto se organizátoři rozhodli pro vánoční speciál nazvaný LeDní LeTná, tentokrát na Výstavišti v Holešovicích v době od 2. do 31. prosince. Skvělou podívanou si užijí nejen dámy, které budou zajisté obdivovat nádherně vypracovaná těla protagonistů, ale také pánové, již budou fascinováni krásou a ladností tanečnic. Celý program doprovází živá hudba, o kterou se stará talentovaný beatboxer Ondřej Havlík alias En.dru. Vynikající je také jeho stand-up komediální vystoupení, které skvěle doplňuje a oživuje celý program. Kompletní program naleznete zde

     

    Kde: Výstaviště Holešovice
    Kdy: 2.–31. prosince

    František Ortmann_Loser(s)
    Autor: Archiv online Blesk pro ženy
  • Jazzové adventní koncerty

    Nalaďte se v předvánoční čas na jazzovou notu. Zastavte se v době nákupů a přijďte si poslechnout jazzové úpravy světových vánočních koled v podání jednoho z nejlepších pianistů České republiky, multiinstrumentalisty a zpěváka Václava Tobrmana. Můžete se těšit na netradiční ztvárnění klasických koled, jako jsou Tichá noc nebo Dobrý král Václav, starých zahraničních klasik White Christmas nebo Have Yourself a Merry Little Christmas i nejnovějších popových vánočních hitů Last Christmas nebo All I Want For Christmas Is You. Jazzové vánoční koledy rozezní pasáž Myslbek v centru Prahy každou adventní sobotu od 16 do 19.30 hodin. Přijďte si je poslechnout.

     

    Kde: pasáž Myslbek v Praze
    Kdy: každou adventní neděli od 16.30 do 19.00

    Jazzové adventní koncerty v pasáži Myslbek
    Autor: Archiv online Blesk pro ženy
  • Mikuláš v Jeseníku (5. 12.)

    V předvečer svátku světce Mikuláše je již tradicí nadílka, kdy si děti v punčoše vyzvednou sladkosti, nebo uhlí a brambory, podle toho, jak moc byly celý rok hodné. Mikuláš s čertem a andělem navštíví i Jeseník, kde se bude konat hned více akcí. Od tří hodin odpoledne proběhne Mikulášské dovádění. Ve Středisku volného času DUHA Jeseník si děti budou moci vyrobit něco s adventní tematikou. Součástí akce bude i dětský předvánoční jarmark. V pět hodin se děti mohou těšit na Mikuláše, který je s nadílkou bude čekat na Masarykově náměstí. Součástí budou i různé soutěže a rozsvícení dvanáctimetrového stromu.
    Vezměte děti na adventní vyrábění.
    Autor: Shutterstock.com
  • Ovíněné Brno (6.–7. 12.)

    O víkendu se Brno provoní dobrým vínem! V sobotu 6. 12. zde bude od 11.00 do 22.00 probíhat Velká degustační sobota, kdy představí 20 moravských vinařství na dvě stě vín! Vinaři budou hostovat v historických sklepech  brněnského podzemí i moderních vinárnách a restauracích. V neděli 7. 12. si budete moci koupit některé ze skvělých vín na Vánočním trhu všech vinařství v Atriu FSS MU. Více informací zde.

     

    Kdy: 6.–7. prosince
    Kde: brněnské vinárny a historické sklepy, Atrium FSS MU, Joštova 10 

    V Brně bude probíhat vinný víkened.
    Autor: Shutterstock.com
  • Advent v Ratibořicích (4.–7. 12.)

    Zajímá vás, jakou vánoční výzdobu používali v polovině 19. století? Chtěli byste nahlédnout do štědrovečerně upravené světnice Babičky od Boženy Němcové? Pak si udělejte výlet do Babiččina údolí. Na zámku Ratibořice vás čeká prohlídka, kterou vás provede paní kněžna. Blíže vám vánoční tradice představí tamější panstvo a služebnictvo s dobovými zvyky. Současně je v Rudrově mlýně v Babiččině údolí připraven adventní jarmark, kde si můžete dát i něco dobrého, tradičního. Více informací zde.

     

    Kdy: 4.–7. prosince
    Kde: Ratibořice, Babiččino údolí

    Zámek Ratibořice
    Autor: Profimedia.cz
  • Čertovský rej v Zoo Děčín (6. 12.)

    Čertovsky dobrá zábava proběhne v sobotu 6. prosince v Zoo Děčín. Děti se mohou těšit na cestu peklem plnou pekelných bytostí, které je však nebudou zlobit, nýbrž jim ukážou nejrozličnější čertovská řemesla. Naučí se tak pořádně zatápět pod kotlem, nosit darebáky v pytli na zádech, kovat podkovy, hrát čertovské karty nebo se pořádně ďábelsky šklebit! Nakonec se mohou těšit na buřta, kterého si opečou nad pekelným ohněm. Více informací zde.

    Kdy: 6. prosince ve 14.00
    Kde: Zoo Děčín 

    Mikuláš, anděl a čert
    Autor: Archiv Blesku

Diskuse ke článku
.