Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vánoce až domů: Co všechno si můžete objednat a kde

  • Předvánoční období a vánoční svátky se nutně nemusí nést ve znamení stresu.
    3. prosince 2014 | 06:00

    Cukroví, předvánoční úklid, vánoční stromek, sváteční nákup i celé štědrovečerní menu... Letos můžete klidně hodit předvánoční stres a shon za hlavu. Poradíme vám, jak si svátky co nejvíce zpříjemnit a zjednodušit. V dnešní době si totiž už můžete objednat vlastně téměř vše.

  • Předvánoční úklid

    Předvánoční úklid
    Autor: profimedia.cz

     

    Svátky strávené v bytě, který zrovna nezáří čistotou, si většina z nás nedokáže představit. A to ani přesto, že se každý rok, schvácené vším tím vytíráním, leštěním a luxováním, zapřísaháme, že příště už to vážně přehánět nebudeme. Proč ale tentokrát nestrávit ten čas nějak příjemněji? Třeba na vánočních trzích s dětmi a horkým svařákem v ruce. Nemusíme při tom vůbec přistupovat na nějaké kompromisy. Pokud vám na předvánoční úklid nezbývá čas ani energie, najměte si profesionály. Právě teď je ten nejvyšší čas. Firem, které nabízejí předvánoční úklid, je opravdu mnoho. Pokud se tedy rozhodnete neztrácet drahocenný čas, stačí si jen vybrat.

     

    Kolik stojí úklid:

     

    Ceny se pohybují podle nabídky jednotlivých firem, dohody se zákazníkem a rozsahu prací. Samozřejmě jako u všeho, i zde platí "čím více, tím levněji". Některé úklidové firmy nabízejí paušální ceny za kompletní úklid. Ty začínají na 1000 Kč a stoupají v závislosti na velikosti bytu nebo domu.

     

    • Běžný úklid: 75–140 Kč/hod.
    • Mytí oken: 15–25 Kč/m2 nebo třeba 100 Kč/hod.
    • Vytírání: 1–6 Kč/m2
    • Čištění koberců: 15–30 Kč/m2
    • Mytí osvětlení: 20–65 Kč/ks
    • Praní a věšení záclon: 20 až 65 Kč/ks
  • Cukroví bez práce

    Možná vám je právě teď k zbláznění smutno. Vy ale přece víte, že po každé noci přijde ráno a po dešti vyleze sluníčko, takže i váš smutek přebolí a jednou bude líp.
    Autor: Shutterstock.com
    Vánoční cukroví by nemělo chybět na žádné sváteční tabuli. Co ale dělat, když letos pečení zkrátka nestíháte nebo vám na něj už nezbývá energie? Objednejte si ho! Možností máte hned několik. Buď oslovte některou šikovnou nevytíženou kamarádku, která si ráda přivydělá, nebo si najděte na internetu nějakou soukromou pekařku. Můžete se také poohlédnout po cukrárně, která přijímá objednávky.

     

    Je ale třeba si uvědomit, že není cukroví jako cukroví. Pokud si chcete opravdu pochutnat, musíte si připlatit. Při dnešních cenách kvalitních ingrediencí zkrátka nemůžete za 150 korun za kilo čekat žádný zázrak. Cena za cukroví, které je připravené ze skutečného másla, pravé vanilky a opravdové čokolády, se obvykle pohybuje od 420 do 560 korun za kilo. Můžete si být ale jisti, že vám bude chutnat jako to od maminky.

  • Sváteční nákup až do domu

    Nejde o to nakupovat ve velkém, ale rozmyslet si, co je zdravé!
    Autor: profimedia.cz
    Na vánoční svátky nakupujeme snad ještě víc jídla a pití než obvykle. Ne každý má ale nervy na to, vyrazit před Vánocemi do supermarketu narvaného nervózními lidmi. Nakupovat se ale dá pohodlně z tepla domova. Jediné, čím jste u většiny těchto e-shopů omezeni, je minimální výše objednávky. Ta se pohybuje od 100 do 1200 korun. K ceně objednávky je pak třeba přičíst dopravné. To se liší podle obchodu, výše objednávky i místa dodání.

     

    Exisuje hned několik internetových obchodů, které vám vybraný nákup doručí až přede dveře. Patří mezi ně itesco.cz, farmbox.cz, rohlik.cz, potravinydomu.cz, z-market.cz nebo třeba nakuptesi.cz. Výběr je poměrně široký, navíc třeba farmbox.cz slučuje výhody internetového obchodu s tzv. bedýnkováním zeleniny a farmářskými trhy. Můžete si zde objednat nejen zeleninu a ovoce od regionálních farmářů, ale také poctivý kváskový chléb, uzeniny od místního řezníka, farmářské jogurty, tvaroh či máslo, ale i výborná kuřata či vajíčka.

  • Vánoční výzdoba

    693623:gallery:true:truePrávě teď, v prvním adventním týdnu, nastává nejvyšší čas na nákup a výrobu vánočních dekorací. Chcete-li si ale ušetřit běhání po přeplněných obchodech i čas strávený výrobou, zkuste si vánoční výzdobu tentokrát objednat.

     

    Ve většině květinářství vám na objednávku rádi vytvoří vánoční aranžmá přesně podle vašich představ.

  • Vánoční balení dárků

    Chtěla byste vtipně a originálně zabalit vánoční dárky, které mají nepravidelný tvar, a nevíte, jak na to? Nechte se inspirovat!
    Autor: profimedia.cz
    Nechcete trávit hodiny s nůžkami a izolepou v ruce, ponořeni do hromady balicích papírů? Nemusíte. Dárky si totiž můžete nechat krásně zabalit od odborníků na slovo vzatých.

     

    Ti mají obrovský výběr balicích papírů i všech možných stuh, stužek a mašlí. Navíc si poradí i s neobvyklým rozměrem či tvarem. A navíc si můžete obvykle vybrat, zda chcete dárek zabalit "obyčejně", nebo luxusně. Cena je obvykle odvozena od velikosti a začíná již na 49 korunách se vším všudy.

     

    Místa, která tuto službu nabízejí, najdete ve většině obchodních center. A letos si poprvé můžete jakékoliv přinešené dárky nechat zabalit i v Alze.

  • Štědrovečerní menu

    Štědrovečerní stůl
    Autor: profimedia.cz
    Nechcete se doma trápit s přípravou štědrovečerní večeře? Existuje spousta restaurací a cateringových společností, které tradiční menu včetně tradiční rybí polévky připraví za vás.

     

    Cena štědrovečerní večeře "na klíč" se pohybuje od necelé tisícovky až po několik tisíc korun. Někdo vám večeři přiveze na stůl připravenou rovnou ke konzumaci, jiná firma vám dodá "polotovary" den před Štědrým dnem. Na vás pak už je jen osmažit kapra, ohřát polévku, čočku a naservírovat slavnostní večeři o pěti chodech. A především si dobře pochutnat.

  • Vánoční stromeček

    Možná vám je právě teď k zbláznění smutno. Vy ale přece víte, že po každé noci přijde ráno a po dešti vyleze sluníčko, takže i váš smutek přebolí a jednou bude líp.
    Autor: Shutterstock.com

     

    Máte ráda tradiční Vánoce s vůní živého stromku, ale je vám líto řezaných stromků, které uschnou a vyhodí se? Díky webu pronajemstromku.cz si můžete vychutnat Vánoce s živým stromkem, který neuschne a po svátcích se vrátí zpět do přírody.

     

    Navíc ušetříte čas a energii se sháněním stromečku před Vánoci. Vyberete si ho totiž z pohodlí svého domova prostřednictvím internetového katalogu. Vybraný stromek přivezou až k vám domů a po skončení Vánoc ho v lednu vrátí zpět do přírody. Dovezení a odvezení stromečku na území hlavního města Prahy je zdarma. Samotná cena stromku je nižší, než za kolik se dá pořídit běžný řezaný živý stromek.

Klíčová slova:  vánoce, praktická žena
Diskuse ke článku
.