Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Tipy na dárky: Nejkrásnější knížky pro kamarádky, maminky, babičky

  • 27. listopadu 2014 | 06:00

    V neděli zapálíme na adventním věnci první svíčku, a začneme tak odpočítávat pouhé čtyři týdny do Vánoc. Spolu s krásným předvánočním časem také nastává ta pravá chvíle, kdy bychom měli začít zaplňovat tajné skrýše dárky, které do Štědrého dne nemá nikdo objevit. Abyste se z toho všeho nezbláznila, nabízíme vám pomocnou ruku, a pokud vám docházejí nápady, můžete se u nás inspirovat. Přinášíme jedinečné tipy na krásné knihy, které potěší každou ženu ve vašem blízkém okolí, ať už je to maminka, nejlepší kamarádka nebo třeba babička.

  • Když vaří múzy, Jitka Novotná

    Na čem si pochutná operní diva? Vymění někdy dirigent taktovku za vařečku? Kdo je vyhlášený labužník? Pouštíte si při vaření klasickou hudbu? Pokud ano, tak je to knížka přesně pro vás. Jejími hlavními hrdiny jsou Radek Baborák, Jiří Bělohlávek, Kateřina Englichová, Jitka Hosprová, Štefan Margita a další osobnosti vážné hudby. Kromě svých receptů přinášejí i historky z cest, kde se setkali se svými oblíbenými jídly. Společně s nimi objevíme, že vztah k jídlu překvapivě koresponduje s jejich charaktery a s přístupem k hudbě a životu jako takovému. (Verzone, 240 stran, 399 Kč)

    Když vaří múzy
    Autor: Archiv Blesk pro ženy
  • Růžové moře, Eva Vejmělková

    Píšťalka z Básníků a Zuzana z Fontány pre Zuzanu Eva Vejmělková už dávno není herečkou. Hezké roli se sice nebrání, ale její hlavní povolání je psycholožka, grafoložka – a teď i spisovatelka. Inspiraci jí přinesly pobyty v milované Itálii i případ z psychologické praxe. Růžové moře je vším, co si přejete: je snové, letní, žhavé, nepostrádá italskou atmosféru a reálie. Přináší ovšem i promyšleně komponovaný příběh velké lásky a ženský, nikoli povrchní či sentimentální pohled do vztahu dvou lidí. (Slovart, 112 stran, 249 Kč)

    Růžové moře, Eva Vejmělková
    Autor: Archiv Blesk pro ženy

  • Básník na pěti linkách, Marie Vrbová, Jana Černá, Věra Sluková Marková

    Marie Vrbová chtěla po odchodu svého muže, textaře Pavla Vrby, napsat vzpomínkovou knížku, ale nevěděla, jak do toho. Nakonec si sedla ke stolu se svými dvěma kamarádkami, které jejího muže dobře znaly, a začala si s nimi o něm povídat. A nakonec i s ním. Vznikl fiktivní dialog o tom, co Pavel Vrba psal, co viděl, cítil, miloval, posuzoval, jak se občas vytrácel, ale nikdy sám sebe neztratil. Během padesáti let napsal bezmála dva tisíce písňových textů a pár muzikálů. (Slovart, 328 stran, 399 Kč)

    Básník na pěti linkách
    Autor: Archiv Blesk pro ženy

  • Kvítek karmínový a bílý, Michel Faber

    Tímto bezmála tisícistránkovým románem vyřadíte obdarovanou kamarádku na pár dní z běžného provozu – od příběhu prostitutky Sugar a dědice voňavkářského impéria Williama Rackhama se totiž nedokáže odtrhnout, dokud nebude na konci. Michel Faber nastudoval veškeré reálie viktoriánského Londýna 70. let 19. století, takže popisy jsou tak barvité, jako byste se tam sami procházeli, a navíc budete hrdince od první chvíle fandit. Jestli tohle není literatura, tak už nevíme, co by jí tak mohlo být. (Argo, 920 stran, 498 Kč. Přeložil Viktor Janiš)

    Kvítek karmínový a bílý
    Autor: Archiv Blesk pro ženy

Autor: red
Diskuse ke článku
.