Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kam na víkend: Svatomartinské hodování, výlet za exotikou i festival filmů pro děti

  • Pusťte dietu na jeden oběd z hlavy a dopřejte si pečenou svatomartinskou husičku se vším co k ní patří.
    7. listopadu 2014 | 08:49

    Tento víkend se ponese ve znamení pečených hus a svatomartinského vína. Ale můžete se s námi vydat také do exotických zemí nebo vzít děti do kina.

  • Svatomartinské hodování (7.-11.11. po celé ČR)

    Pusťte dietu na jeden oběd z hlavy a dopřejte si pečenou svatomartinskou husičku se vším co k ní patří.
    Autor: Shutterstock.com
    Pusťte dietu na jeden oběd z hlavy a dopřejte si pečenou svatomartinskou husičku se vším co k ní patří. A nezapomeňte ochutnat mladého svatomartinského vína.

     

    Zde je výběr restaurací, kde vám husičku naservírují. 

    Praha

    Brno

    Další

     

  • Filmový festival pro děti JUNIORFEST (7.-12.11.,Plzeňsko)

    andilek
    Autor: archiv
    Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež JUNIORFEST se každoročně koná na podzim v Horšovském Týně, Plzni a Dobřanech. Letos poprvé bude festival také soutěžní, kdy celkem 12 filmů v kategorii 5 – 10 let a 11 – 13 let, bude hodnotit mezinárodní odborná porota. JUNIORFEST tradičně nabízí nejlepší filmy vyrobené pro děti a mládež v Evropě (např. ze Skandinávie, Nizozemí, Německa). Společně s filmy vyhledáváme i různé možnosti vzdělávání ve spojitosti s filmem a filmovou tvorbou v rámci české, evropské a světové kinematografie. Většinu filmů získáváme nákupem na mezinárodních filmových veletrzích a uvádíme v české premiéře.

    Více zde.

  • Vídeňské cirkusy i tropy plné motýlů

    Exotické motýly ve všech stádiích vývoje uvidíte na motýlí farmě
    Autor: Czechtourism, www.wikipedie.cz
    Tajemství života v cirkusech odhalíte v Circus & Clown Museum Vienna, kde projdete historií tohoto kočovného řemesla od Biedermeierovy éry až do dnešní doby. Jako v tropech se pro změnu budete cítit ve Schmetterlinghausu neboli v Domě motýlů, kde vám nad hlavou bude létat přes 500 volně se pohybujících motýlů.

     

    Zpáteční jízdenka autobusy Eurolines do Vídně vás v rámci akce 1+1 vyjde do 11. prosince pro dva jen na 1100 Kč. Více na eurolines.cz

  • Madagaskar: Království lemurů 3D

    Madagaskar: Království lemurů 3D
    Autor: IMAX
    Vydejte se na dobrodružnou cestu po Madagaskaru a objevte kouzelný svět lemurů - tvorů, kteří si pamatují na dinosaury a kteří obývají naší planetu již 60 miliónů let. Přijďte se podívat, jak vypadala Země a jak žili naši předkové. Kino IMAX v pražském OC Flora vám přináší dokonalý 3D zážitek. Přeneste se tisíce kilometrů daleko na ostrov Madagaskar a dotkněte se minulosti Země. Průvodci vám budou lemuři, se kterými se jinde než na Madagaskaru nesetkáte. Druh, kterému hrozí vyhynutí, vás překvapí svou přátelskou a zábavnou povahou, která se projevuje i přes reálná rizika vyhynutí. Lemuři vám předvedou své taneční kreace a vám nezbyde, než se bavit tak, jakoby jste tančili s nimi.

    Program kina naleznete na www.cinemacity.cz/imax

  • Cestovatelský festival Kolem světa (7.-9.11., Brno)

    konici
    Autor: archiv
    Přijďte navštívit největší cestovatelský svátek - festival Kolem světa, který se bude konat v Brně 7.-10. listopadu v Kongresovém sále BVV. Svým bohatým programem zaujme každého příznivce cestování a poznávání cizích kultur.
    Sobotní program je rozdělen do tematických bloků. Mořeplavec Rudolf Krautschneider uvede své odvážné plavby světovými oceány, Dominika Ecsi plavby na voru přes Atlantik. Do Bhútánu nahlédneme s Rudou Švaříčkem a ředitelkou fondu UNICEF Pavlou Gomba. Režisér Viliam Poltikovič nás zavede na Haiti, do Mexika i na Papuu, hudebně-taneční vystoupení Hivshu Roberta Pearyho II a Mishi Petersen bude emotivním vyvrcholením dne.

    Více zde.

  • Lyžařský bazar Žlutých lázní se opět vrací!


    Lyžování s celou rodinou? Žádný problém!
    Autor: Shutterstock.com
    Lyže nebo snowboard ze Žlutých lázní? Od soboty opět žádný problém. Areál v Praze 4 – Podolí otevře 8. listopadu další sezónu tradičního bazaru zimních potřeb. Ke koupi bude nové i použité náčiní pro zimní sporty a k tomu také potřebné vybavení. Bazar funguje ve Žlutých lázních už více než tři desítky let.

     

    Lyže, běžky, boty, snowboardy, helmy a další doplňky bude možné opět zakoupit v bazaru zimních potřeb v areálu Žluté lázně vždy tři dny v týdnu. Zájemci mohou dorazit ve středu a ve čtvrtek od deseti do devatenácti hodin a v sobotu od devíti do čtrnácti hodin. Výhodou bazaru je, že zájemci mohou zboží vyměnit, když jim už nesedí, nebo mu děti odrostou.

     

    Bazar zimního vybavení najdete ve Žlutých lázní ve stanu umístěném vedle písčité pláže.

  • Pivní a vinné slavnosti v Lysé nad Labem (7.-9.11)

    Jste milovníkem piva, nebo vína a stále se se svojí drahou polovičkou přete o to, co je lepší? Pak vyražte do Lysé nad Labem na pivní a vinné slavnosti! Přijdou si tam na své milovníci obou dvou alkoholických nápojů a budou mít šanci ochutnat to nejlepší od českých a moravských výrobců. K zakousnutí budou samozřejmě i nejrůznější pochutiny. Celá akce bude doprovázena hudbou, převážně country a folkovou.
    ...
    Autor: Shutterstock

Autor: red
Diskuse ke článku
.