Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Kam na víkend? Na výlov největšího českého rybníka nebo světelnou show v Praze?

  • Velkolepá vodní show proběhne v sobotu a v neděli v Praze na Vltavě.
    10. října 2014 | 06:00

    Co s nadcházejícím víkendem? Čeká nás slunečné počasí, tak vyražte ven. V Praze se chystá velkolepá světelná show na Vltavě a Designblok je v plném proudu.  Ale třeba vás naláká skládání obřího puzzle nebo výlov největšího českého rybníka.

  • Pro celou rodinu: Velkolepá vodní show z NewYorku - 9 - 11. 10. Praha

    Velkolepá vodní show proběhne v sobotu a v neděli v Praze na Vltavě.
    Autor: Eurojackpot
    Nenechte si ujít fenomenální světelnou a vodní show, která před časem uchvátila New York. K vidění bude ve dnech 9. – 11. října v samotném srdci Prahy a to zcela zdarma u příležitosti prvního losování miliardářské loterie Eurojackpot v Čechách.
    Představení slibuje nezapomenutelný zážitek pro všechny diváky. V prostoru mezi Palackého a Železničním mostem (na tzv. Náplavce) v Praze vznikne unikátní vodní projekční plocha o rozměru 1 000 metrů čtverečních. Ozvučení show bude zajišťovat velkolepá aparatura, kterou při svém koncertu využívala například i královna popu, zpěvačka Madonna. Diváci se mohou těšit na vodu stříkající do výšky pětipatrového domu, pestrobarevné projekce i monumentální hudební doprovod.
    Show se bude konat od čtvrtka 9. do soboty 11. října na Rašínově nábřeží v Praze, vždy v časech od 19:30, 20:30 a 21:30 a za každého počasí. Vstup je zcela zdarma!

  • Pro celou rodinu: Výstava pro milovíky džungle (Plzeň 8. - 31. října)

    Výstava Otto Placht
    Autor: Otto Placht
    Naučte děti milovat umění. Obrazy českého malíře a nekonvenčního výtvarníka Otto Plachta, které jsou plné zvířat a veselých barev, je bezesporu zaujmou. K vidění budou od 8. do 31. října v prostorách Magistrátu města Plzně vystavuje své nové obrazy inspirované léty strávenými v Jižní Americe. Pozoruhodná expozice nazvaná Ztracený ráj je součástí 5. ročníku festivalu Týden hispánské kultury v Plzni, který se tentokrát odehrává ve znamení Peru.


  • Pro fanoušky moderního tance: 4plus4 DNY V POHYBU

    4+4 dny v pohybu 2014
    Autor: 4+4 dny v pohybu 2014
    Mezinárodní festival současného umění 4+4 dny v pohybu zaplaví od 10. do 18. října Prahu “kulturním adrenalinem” - aktuálními, provokujícími, zajímavými a podnětnými akcemi napříč žánry - od tance a divadla, přes výstavy, audiovizuální projekty až po diskuse a komentované procházky. Rozsáhlý program nabídne například velkou výstavu současného výtvarného umění v nevyužitém Paláci U Stýblů v srdci Prahy na Václavském náměstí, taneční a divadelní soubory z Rakouska, Belgie, Izraele, Norska i USA v Divadle Archa, belgické a nizozemské projekty odehrávající se mimo zavedené divadelní prostory, premiéry nových představení předních domácích souborů nebo mezinárodní sympozium Czech Crash za účasti mnoha zahraničních pořadatelů z oblasti performing arts. Program kromě výše uvedených míst proběhne ve Studiu Alta, Divadle Ponec, v bývalém Ústředí lidové umělecké výroby na Národní třídě a na dalších netradičních místech. Více zde


  • Pro milovníky krásna: Designblok (Praha, 7. -12. 10.)

    Designblok 2014
    Autor: Designblok
    Tradiční podzimní designové a módní orgie slibuje přehlídka Designblok, která od úterka do neděle probíhá v Praze. Mimo interiérových expozic se tu návštěvníci setkávají s prezentacemi šperků, oděvů i užitkového designu od těch nejlepších českých návrhářů. V letošním roce se koná od 7. do 12. října a má téma Dětství. A zážitků bude na největší přehlídce designu ve střední Evropě letos hodně. Na Designblok totiž letos zavítá více než stovka zahraničních účastníků. Česká designérská špička tak bude hrát na mezinárodním poli a přitom má výhodu domácího prostředí.
    Velké zahraniční hvězdy jako Ineke Hans, Gisj Bakker, Ferruccio Laviani, nebo Tjep doplní celá řada vynikajících designérů z Polska, Rakouska, Německa, Slovenska, Švédska, Norska, Španělska a dalších zemí.Pokud vás zajímají především novinky interiérového designu – nábytek, svítidla, doplňky od renomovaných interiérových značek, je pro vás určeno Superstudio Evropa. V bývalém Šroubkově Grand hotelu na Václavském náměstí bude na padesát prestižních značek. Čeští výrobci zde budou soupeřit s těmi nejlepšími ze zahraničí. Cappellini, Tom Dixon, Moooi, Hay, Artemide, Ikea PS a vedle nich Brokis, Křehký, Bomma, Kavalier Glass, nebo Preciosa. A návdavkem si zde významný italský architekt Ferruccio Laviani otevře poštu, kterou navrhl pro šampaňský dům Veuve Clicquot. Více zde

  • Pro gurmány: Street Food Festival Stromovka

    Stromovka Street Food Festival
    Autor:  Street Food Festival
    STREET FOOD FESTIVAL se vrátí 12. října 2014 opět do Prahy, tentokrát do STROMOVKY, konkrétně do tiskárny na Vzduchu (Areál Výstaviště 67). Po květnovém úspěchu z Holešovic (více než 5000 návštěvníků) a srpnovém z Brna (více než 3500 návštěvníků) jsme se rozhodli, že bychom si s vámi ještě rádi užili podzim právě kousek od prvního místa činu.
    Své kuchařské umění předvedou profesionálové i amatérští performeři s tím nejlepším ze street foodu. Akce je určena pro všechny, kdo se chtějí dobře najíst, rádi zkouší nové chutě, v multikulturní prostředí se cítí jako doma a baví je netradiční prostory, ale i pro další lidi, kteří se chtějí přijít prostě pobavit, poslechnout si dobrou hudební produkci a dozvědět se hodně zajímavostí při doprovodném programu. Více zde.

  • Pro gurmány: Ochutnej Vietnam (11.10. Praha)

    Jako první předkrm zvolila Martina vietnamské a čínské rolky a omáčky.
    Autor: FTV Prima
    Máte-li slabost pro vietnamskou kuchyni nenechte si ujít první ročník festivalu vietnamského jídla „Ochutnej Vietnam“!

    Můžete se těšit na mnoho vietnamských specialit, přehlídku tradičních krojů, kulinářský workshop, hudební vystoupení, filmová projekce, soutěže o vouchery do restaurací a mnoho dalšího. Vstup na akci je možný pouze s platnou vstupenkou (k zakoupení na místě za 250 Kč), která Vás opravňuje ochutnat veškerá jídla a nápoje u stánků, účastnit se workshopu, soutěží atp. Jednotlivá jídla u každého stánku bude možné ochutnat pouze jednou. Více zde.

  • Pro celou rodinu: Puzzle festival (Zlín, 9.-11. 10.)


    ...
    Autor: shutterstock.com
    Skládání pro všechny generace proběhne 9. až 11. října ve Sportovní hale Euronics ve Zlíně. Konečné rozměry obřího puzzle od španělské společnosti EDUCA jsou 570 x 157 cm a proto zabere téměř polovinu hrací plochy sportovní haly, kde budou skupinky dobrovolníků zápolit s obří skládačkou ve dne i v noci.
    Pro veřejnost je připraven zajímavý doprovodný program, který se bude odehrávat ve druhé části sportovní haly. Pro děti a dospělé organizátoři chystají workshopy, které návštěvníky naučí základní principy skládání, lepení hotových obrázků a rámování nebo seznámí s výběrem pěnových puzzle koberců pro miminka. Na místě budou přichystány různé soutěže ve skládání. Návštěvníci si budou moci sestavit nejen klasické puzzle z papíru, ale také ze dřeva, pěny, plastu nebo kovu. K vyzkoušení budou puzzle miniaturní, metalické, svítící, magnetické i zajímavá 3D puzzle ve tvaru pyramidy, koule nebo známých staveb. Raritou je 4D puzzle v podobě trojrozměrných modelů světových metropolí.

  • Pro celou rodinu: Výlov rybníka Rožmberk 2014 (Třeboň, 10. a 12. 10.)


    Výlov rybníků je netradiční zážitek, navíc si zde můžete koupit čerstvou rybu nebo ochutnat rybí speciality
    Autor: Ilustrační foto Blesk
    Nenechte si ujít výlov největšího českého rybníka Rožmberka, který je naplánován na druhý říjnový víkend, tj. na dny 10. – 12. října 2014. V Třeboni ochutnáte také spoustu rybích specialit. Rybářství Třeboň na výlovu předvede vrchol tradičního rybářského řemesla – zátahy a vlastní výlovy; vylovené ryby budou v prodeji na několika místech. Pro návštěvníky budou připraveny rybí speciality z Třeboňského kapra a dalších sladkovodních ryb, víno a burčák ze Znovínu Znojmo, pivo Bohemia Regent a doprovodný program. Výlov rybníka začíná vždy brzy ráno. Již okolo 7 hodiny ranní rybáři zatahují ryby do sítí, je to asi to nejzajímavější co můžete při výlovech vidět.

Autor: red
Diskuse ke článku
.