Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Víte, jaká jste? Zjistěte si své psychické číslo!

  • Jaké je vaše číslo?
    6. října 2014 | 06:00

    Když dělali psychologové ve Spojených státech výzkum, kolik lidí chce podle horoskopů, karet, křišťálových koulí a jiných podobných praktik vědět jací „doopravdy jsou“, vyšlo jim neuvěřitelné číslo: 99,7 procenta dotázaných. Jaké jste vy? Dozvíte se to podle svého psychického čísla. A co je to vlastně psychické číslo? A k tomu právě to vaše? Dojdete k němu děsně snadno. Stačí den narození. Podle toho se psychická čísla počítají od jedničky do devítky. U vyšších, složených čísel, se psychické numero spočítá prostým součtem číslic. Takže když se někdo narodil třeba 28. dne v měsíci, je jeho psychické číslo 2+8 =10. Nula se nepočítá, což znamená, že psychické číslo je jednička. Tak jdeme na to.

  • Kdo je jednička

     

    Jedna
    Autor: Shutterstock.com

     

    Psychické jedničky jsou ty, které se narodily prvního, desátého, devatenáctého a  dvacátého osmého dne v měsíci. Tedy podle vzorce, který jsme si sepsaly výše. Jsou to ženy milující slunce, teplo, zář. Dokážou se chovat jako jedničky ve společnosti i doma, prostě skutečné lvice salónů -  ale zároveň, na opačném pólu, jako nejhorší příklady pomatených, ale silných vůdkyň lidí, kterým ti ostatní rádi naslouchají.

  • Dvojky jsou, když...

    Narozené druhého, jedenáctého, dvacátého a dvacátého devátého v měsíci. Mají hodně citů, empatie, spoustu lásky k rozdávání, ale nejsou ve svých emocích stabilní. Jednou jako med, naslouchající, podruhé řádí jako fúrie – v lepším případě jsou jim vaše problémy úplně ukradené. To je ta třetí verze.
    Dvojka
    Autor: Shutterstock.com
  • Trojková tvůrkyně, neboli TT

    Narozené třetího, dvanáctého, dvacátého prvního nebo třicátého v měsíci. Podle astrologů je jejich vůdcem silný a válečný Jupiter. Trojky rády učí, velí, šéfují – jsou to zkrátka generálky. Nic malého pro ně není – všechno milují ve velkém, a na „plné pecky“. A důležitá připomínka: je jim úplně jedno, jestli velí submisivnímu a uondanému partnerovi, nebo nadnárodní korporaci.
    Tři
    Autor: Shutterstock.com
  • Čtyřka se vzpírá

    Narozené čtvrtého, třináctého, dvacátého druhého a třicátého prvního v měsíci. Jsou to „osamělé rváčky“, hodně často kráčející proti všeobecnému mínění, touží měnit zaběhnuté a často zrezivělé pořádky, prostě „bojovnice na barikádách“. Umějí ale své city skrývat, když jim jejich přírodou dané logické myšlení velí, že lepší je ustoupit před blbcem než se pouštět do marného boje. Ale běda, když ztratí okovy: pak smetou všechno kolem sebe, bez ohledu na vlastní likvidaci.
    Čtyřka
    Autor: Shutterstock.com
  • Pětková pohádkářka

    Narozené pátého, čtrnáctého a dvacátého třetího v měsíci. Rády mluví, jsou plné elánu, šarmantní a dokážou toho hodně okecat místo udělat. Mají rády hezké, kvalitní věci, rozumějí umění a ve společnosti jsou vítanými řečnicemi o něčem, ale i o ničem.
    Pět
    Autor: Shutterstock.com
  • Šestková dračice

     

    Narozené šestého, patnáctého a dvacátého čtvrtého v měsíci. Jsou to kočky, ale není tím myšlený vzhled. Prostě dokážou okouzlit, zaujmout, zkrátka fascinovat. Jsou vášnivé, sebevědomé, a pokud jde o vztahy s druhým pohlavím, dokážou hodně mužům zamotat hlavu. Nic neberou moc vážně, prostě takovéto „ízipízi“. A to se mnoha mužům líbí. Měli by si ale dávat pozor: když si je vezme šestka do parády, tak jen tak snadno nevyváznou. Rozhodně ne bez úhony.

    šest
    Autor: Shutterstock.com
  • Zasněná sedmička

    Narozené sedmého, šestnáctého a dvacátého pátého dne v měsíci. Básnířky, ženy křehké, když ne tělem, tak duší určitě, myslící o nekonečných dálkách a hloubích duše… Ve svém oduševnění se dokážou tak zabýčit, že si jdou po svém, hlava nehlava. Pro psychology je to velmi inspirativní „číslo“.
    Sedm
    Autor: Shutterstock.com
  • Osmička admirál

    Narozené osmého, sedmnáctého a dvacátého šestého v měsíci. Rozené šéfky, manažerky všeho a všech, bez ohledu na reálné postavení, natož vzdělání. Vládkyně. Hráčky od mantinelu k mantinelu. Všechno nebo nic. Vždy vítané v kasinech a podobných zařízeních. Když se naštvou, dokážou spor dotáhnout do hořkého konce pro sebe i protistranu.
    Osm
    Autor: Shutterstock.com
  • Skvělá a úžasná devítka

    Devět
    Autor: Shutterstock.com
    Narozené devátého, osmnáctého, dvacátého sedmého… Bojovnice, za každou cenu úspěšná, ať to stojí, co chce. Devítky jsou takové od podstaty, takže dokážou sice spíš vyhrávat, ale se ctí přijmout i prohru – v případě, že do pomyslného banku vložily co šlo a udělaly co mohly: racionalita je jim pomocnicí překonat neúspěch. Nepotrpí si na „okecávání“, jdou přímo k věci. Občas by ale měly krotit temperament a neurózu – tou často trpí. 

Autor: rie
Diskuse ke článku
.