Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kam dnes vyrazit na novoroční ohňostroj?

  • Oslavte Nový rok jak se patří!
    1. ledna 2014 | 15:00

    Novoroční ohňostroje se staly tradicí v mnoha městech. My vám přinášíme pár tipů, kam na ně můžete vyrazit. Pokud ale máte do všech míst daleko, zkuste sednout k internetu a zadat si nejbližší město do vyhledávače. Určitě nějaký ohňostroj najdete!

  • Praha

    ...
    Autor: Profimedia.cz
    Již tradičně proběhne velkolepý ohňostroj hlavního města v 18:00 a místo jeho odpalu se z dřívějšího pontonu na Vltavě vrací do Letenských sadů. Díky této změně budete mít možnost světelnou šou sledovat z mnoha míst v centru Prahy, z nichž nejvhodnějšími jsou pražské mosty (Legií, Čechův, Mánesův, Karlův) anebo nábřeží (Smetanovo, Dvořákovo), ale také vrch Petřín a samotná Letná. Pokud se vám do centra nechce, dobrý výhled by měly umožnit také Riegrovy sady či Vítkov.

    Letošní ohňostroj bude trvat přesně 15 minut a je složen z desíti částí. Započne symbolickým odpočítáváním posledních vteřin roku 2013 a postupně bude gradovat. Objeví se také motivy bílých grošů a stříbrných tolarů, či golema.

  • Brno

    ...
    Autor: Ondřej Požár
    Novoroční ohňostroje v moravské metropoli jsou již naprostou tradicí. Předchází jim bohatý program aktivit, které je možné na Nový rok v Brně absolvovat, jako například návštěva hvězdárny nebo novoroční bohoslužba v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Mendlově náměstí. Samotný ohňostroj vypukne v 18:00 na hradě Špilberku a v duchu názvu "Doteky hudebních velikánů" zahájí rok Leoše Janáčka v Brně.
  • Ostrava

    ...
    Autor: Profimedia.cz
    Také Ostravané se mohou, první den roku 2014, těšit na tradiční novoroční ohňostroj, který se bude již poosmé konat na kruhovém objezdu v Hrabůvce. Velkolepá hudební a světelná show začne v 18:00 a jako každá rok bude velkolepá. Jako každý rok ji i letos pořádá městský obvod Ostrava-Jih v čele se starostou Karlem Sibinským.
  • Plzeň

    ...
    Autor: Ondřej Požár
    Poprvé v letošním budou mít Plzeňané možnost přivítat nový rok na náměstí Republiky, kde se již od 16:00 bude odehrávat dětská diskotéka, mající potěšit rodiny na novoroční procházce. Vůbec první plzeňský novoroční ohňostroj pak vypukne už v 17:00, celý v režii a za finanční podpory Městského obvodu Plzeň 3.
  • Třebíč

    ...
    Autor: Ondřej Požár
    Vysočina přivítá nová rok už od 17:00 novoročním ohňostrojem pro děti. Předcházet mu bude dětská diskotéka a vstup je samozřejmě zdarma. a kam za ohňostrojem vyrazit? Do Třebíče na Karlovo náměstí.
  • Hradec Králové

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Program zakončený novoročním ohňostrojem začne na Velkém náměstí v Hradci Králové již v 16:00 promítáním kinožurnálu mapujícího život ve městě v roce 2013, spojeným s popíjením horkého čaje a lahodného punče. Kdo bude mít hlad, může se navíc občerstvit novoroční čočkovou polévkou.Vyvrcholením bude pak v 18:00 ohňostroj se světelnými efekty a hudebním doprovodem.
  • Strakonice

    ...
    Autor: Ladislav Křivan, Martin Mithofer, Martin Procházka
    Také jihočeské Strakonice přivítají Nový rok 2014 velkolepou světelnou podívanou. Tradiční oslavy začnou už v 16:00 odpoledne koupáním otužilců v Otavě poblíž lávky pod pivovarem. Ohňostroj nad hradem pak vypukne v 18:00 a bude ho doprovázet novoroční přípitek starosty města a projekce sestřihu nejdůležitějších loňských událostí zaznamenaných Strakonickou televizí.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.