Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Zchlaďte se! Víme, kam v Praze vyrazit k vodě

  • V bazénu vám bude hej...
    19. června 2013 | 11:05

    Do Česka konečně dorazilo léto! Rtuť teploměru stoupá do závratných výšin, stoleté teplotní rekordy padají. Nejlepším způsobem, jak se v tomhle tropickém parnu osvěžit, je návštěva koupaliště. Které je ale to nej?

  • Přírodní koupaliště Džbán

    Džbán
    Autor: archiv
    Nádherné koupaliště patří k největším v Praze. Jedná se o umělé jezero, umístěné v nádherné přírodní scenérii Divoké Šárky. Na své si tu přijdou dokonce i milovníci nahoty. Pláž je totiž rozdělena na dvě části: klasickou a nudistickou. Voda je zde čistá, dno je příjemné na "došlap", v roce 2008 byla celá nádrž odbahněná. Koupaliště je placené. Mimo placené koupaliště se dá koupat na druhé straně. Zde je ale pláž poměrně neupravená. 

    Je možné si půjčit sportovní náčiní, do vybavení koupaliště patří i půjčovna loděk. Nechybí pískoviště, sprchy, houpačky a samozřejmě možnost občerstvení.

    Otvírací doba placeného koupaliště je denně 9.00–19.00 hod. Celodenní vstupné pro dospělé je do 16 hod. 50 Kč, po 16 hod. dokonce jen 30 Kč. Děti do 110 cm mají vstup zdarma.

  • Koupaliště Hostivařská nádrž

    Hostivař
    Autor: RAS

    Hostivařská přehrada s celkovou kapacitou až deset tisíc návštěvníků je položena v nádherné a klidné lokalitě uprostřed Hostivařského lesoparku. Naleznete zde travnaté a písčité pláže, nudistickou pláž (zcela separovaná od hlavní pláže přilehlým lesem a zároveň je spojená s hlavní bránou silnicí), dětské hřiště a rozmanité druhy občerstvení.

    Nechybí mnoho různých sportovišť, jako jsou dva profesionální kurty na beach volejbal, tenisový kurt s betonovým povrchem, nohejbal, streetbalové koše, ruské kuželky, ping-pong, fotbálky, Water ball a podobně. Pod kurty se nachází také nově zrekonstruovaná půjčovna lodiček u které najdete příjemné ležení přímo u vody.

    Otvírací doba placeného koupaliště je denně 9.00–20.00 hod. Celodenní vstupné pro dospělé ve všední den je 60 Kč, o víkendu pak 70 Kč. Děti do 130 cm zaplatí je 40 Kč.

  • Koupaliště Divoká Šárka

    Divoká Šárka
    Autor: archiv koupaliště

    Překrásné koupaliště, které patří mezi místní rarity, najdete v údolí Divoké Šárky uprostřed přírody asi 10 minut pěšky od konečné tramvají v Evropské ulici. Křišťálově čistá voda, kterou je napájeno, vyvěrá nedaleko, není proto zrovna teplá. V tomhle počasí ale příjemně osvěží.

    Najdete zde dva bazény pro plavce, dětské brouzdaliště, menší tobogán, houpačky, skluzavky, trampolínu. Dále si zde můžete zahrát stolní tenis nebo také nohejbal, volejbal na uzavřeném hřišti. Občerstvení je samozřejmostí.

    Otvírací doba koupaliště je denně 9.00–19.00 hod. Celodenní vstupné pro dospělé je 60 Kč, od 16:30 pak dokonce jen 40 Kč. Za děti od 5 do 10 let zaplatíte 20 Kč.

  • Koupaliště Petynka

    Petynka
    Autor: RAS

    Travnaté pláže, kvalitní voda a 50metrový vyhřívaný bazén – takové zázemí poskytuje moderní koupaliště v pražských Střešovicích. Voda tam není cítit chlórem, protože k čištění vody byla zvolena novější technologie. Poležet si můžete na upravované trávě, zatravěné střeše, ale i na jemně vyvýšené dřevěné terase u bazénu.

    Sportovně založení lidé ocení hřiště na plážový volejbal, nohejbal a stoly pro stolní tenis. Největším lákadlem pro děti je stometrový tobogán a ti nejmenší se mohou těšit na brouzdaliště a dětské hřiště. Pro práci, ale i pro zábavu, nabízí Petynka zdarma také bezdrátový přístup na internet pomocí WiFi technologie. Nechybí samozřejmě ani stánek s občerstvením, který přijde vhod.

    Otvírací doba koupaliště je ve všední dny od 7.00, o víkendu pak od 9.00 do 21.00 hod. Celodenní vstupné pro dospělé je 150 Kč, od 15:00 pak 120 Kč. Děti do 140 cm zaplatí 80 Kč, po 15 hod. pak 70 Kč. V případě, že se vydáte plavat s celou rodinou, vyjde vás výhodněji rodinné vstupné. Využít můžete i hodinové vstupné, které je 50 Kč. Obsahuje i 10 minut na převlečení.

  • Plavecký stadion Podolí

    Podolí
    Autor: RAS

    Plavecký stadion Podolí nacházející se na vltavském nábřeží patří mezi neoblíbenější pražská sportoviště. Své služby nabízí milovníkům plavání a aktivního odpočinku přes čtyři desetiletí. V rozlehlém areálu najdete dva venkovní a jeden krytý bazén, venkovní dětské brouzdaliště, venkovní tobogán s dojezdovým bazénem, rozlehlou travnatou plochu pro letní slunění.

    Nechybí celá řada doplňkových služeb jako například pára (v ceně vstupu do bazénu) či sauna, rehabilitační služby i solárium. A samozřejmě restaurace a bufety, kde zchladíte hrdlo i naplníte žaludek.

    Otvírací doba potěší i hodně zaměstnané jedince. Celý areál je denně otevřen od 6.00 až do 21.45 hod. Celodenní vstupné je 160 Kč, od 15.00 hod pak 120 Kč. Za děti do 12 let zaplatíte 90 Kč (80 Kč). V případě, že se vydáte plavat s celou rodinou, vyjde vás výhodněji rodinné vstupné.

  • Žluté lázně

    Žluté lázně
    Autor: archiv provozovatele

    Žluté lázně v Praze u řeky Vltavy a slouží jako relaxační místo pro lidi všech věkových kategorií. Multifunkční sportovně-relaxační centrum v Praze - Podolí v roce 2010 oslavilo už 100. výročí. Areál nabízí zájemcům bohaté možnosti atraktivního pobytu i pohybových aktivit v jedné z nejkrásnějších přírodních lokalit na břehu Vltavy.

    Pro milovníky aktivního odpočinku jsou zde beachvolejbalové kurty, nohejbal, fotbálek v písku v kleci, osm hřišť na pétanque, stolní tenis, loďky, šlapadla, dračí lodě, fitness koutek, externí obří šachy. Chybět nemůže dětský koutek  s brouzdalištěm, bazénky, dětským divadélkem a mnoha dalšími atrakcemi na hraní a dovádění. Na Modrém baru s romantickým výhledem se dobře najíte i napijete.

    Otvírací doba je různá pro sportoviště, areál, dětský koutek i jednotlivé bary a restaurace. Jednorázové vstupné do areálu je pro dospělé v době od 9.00 do 17.00 hod. 80 Kč, pro děti 40 Kč. Děti do 110 cm mají vstup zdarma. Sportoviště se platí zvlášť.

Klíčová slova:  koupaliště, koupání
Diskuse ke článku
.