Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Dominikánské letovisko Juan Dolio: Nikdo tu nic neřeší, proto ho turisté milují!

V Dominikánské republice si můžete vybrat mezi koupáním přímo v moři, nebo v bazénu na pláži.
10. ledna 2012 | 08:00
Prezentace klienta |

„Tomalo suave!“ Věta, která vás bude v Dominikánské republice provázet na každém kroku. V překladu znamená „To je v pohodě!“ a Dominikánci ji používají jako odpověď téměř na všechno. Ať už strávíte dovolenou v luxusním Juan Doliu nebo v golfem proslulém letovisku Punta Cana, vězte, že vás nikdo nebude zatěžovat malichernostmi.

Životní krédo Dominikánců je jasné: „Čas není naším pánem!“ Nikdo tady na vás s ničím nepospíchá, všechno se může udělat později. Pokud zrovna potřebujete něco důležitého vyřídit, poleze vám jejich přístup na nervy, ale v ostatních případech rádi přeběhnete na druhou stranu. Každodenní starosti tady chvilku počkají.

Na výběru správného letoviska záleží

Dominikánská republika je jednou z nejoblíbenějších exotických destinací. Zatímco u nás mrzne, na dominikánských plážích, které jsou podle UNESCO nejkrásnější na planetě, turisté chytají bronz. „„Při výběru letoviska v Dominikáně je důležité si uvědomit, co od své dovolené vlastně čekáte,“ upozorňují cestovní kanceláře.

Nejnavštěvovanější Punta Cana nabízí bohatý noční život, ty nejluxusnější hotely a golfové vyžití. Samaná a Bayahibe patří k novým letoviskům, kde je klid a jen minimum komerční zástavby. Někde na půli cesty mezi těmito „extrémy“ je letovisko Juan Dolio. Místo ideální pro aktivní dovolenou spojenou s výlety po ostrově.

Užijte si západy slunce na nejkrásnějších plážích planety.
Autor: ESO travel

Juan Dolio – brána do Dominikánské republiky

Juan Dolio je jedním z největších letovisek na jihu Dominikánské republiky. „Jde spíše o rodinné letovisko, a tak tu nečekejte hlasité diskotéky, které každý den končí až s ránem,“ upozorňuje tance chtivé delegát, co zde působil. Na druhou stranu je díky své poloze Juan Dolio ideálním výchozím místem pro poznávání Dominikány. Leží totiž na pobřeží, jen třicet minut jízdy od hlavního města Santo Domingo.

Oblíbenou kratochvílí je tady i potápění. Každý větší hotel tady má svou vlastní potápěčskou základnu. „Korálové zahrady dosahují až těsně k pláži, takže jsou tu ideální podmínky pro potápění a šnorchlování,“ objevuje se často na jejich webových stránkách. Na druhou stranu je ale důležité si uvědomit, že přítomnost ostrých korálů blízko břehu může dost znepříjemnit vstup do vody. Do zavazadla byste si proto měli přibalit i boty do vody s pevnou podrážkou.

Pěšky po pláži se dá dojít třeba do rybářského městečka Guayacanas. Pláže jsou tady stejně pěkné jako v samotném Juan Doliu, lidí je tady ale o poznání méně, občas i několik minut nenarazíte na nikoho. Chodí sem hlavně místní, podle kterých je koupání a opalování nejlepší právě tady.

Středověký Guvernérský palác je jednou z hlavních dominant hlavního města.
Autor: ESO travel

Juan Dolio je ideální místo pro cestovatele, kteří chtějí poznat z Dominikánské republiky co nejvíc. Leží v relativním dosahu hlavního města a všech jeho vymožeností, v blízkosti úžasných pláží, nedaleko NP Los Haitises i „na dostřel“ nočním životem proslulého resortu Boca Chica. Každý den tak můžete vyrazit někam jinam, jedno odpoledne strávit uprostřed tropické přírody, druhý den vyrazit za koloniálními památkami Santo Dominga.

Metropole Karibiku – Santo Domingo

Právě Santo Domingo je turisticky nejvděčnějším cílem v dosahu Juan Dolia. Hlavní město Dominikány je zároveň největším městem celého Karibiku, v aglomeraci tady žijí asi tři miliony obyvatel. Založeno bylo už v roce 1496 a prvním starostou byl bratr Kryštofa Kolumba. Dnes je významným karibským přístavem a městem, ve kterém se alespoň architektonicky zastavil čas v 16. století. Zona Colonial, nejstarší městská čtvrť, je zapsaná i na seznamu světového dědictví UNESCO.

Juan Dolio, Samaná nebo golfová Punta Cana. Dominikána má co nabídnout všem.
Autor: ESO travel

„Chcete se projít po nejstarší ulici v Americe, podívat se do nejstaršího amerického kostela? Tak přijeďte k nám,“ zvou zdejší obyvatelé k návštěvě jednoho z nejstarších měst celého amerického kontinentu. Starobylá pevnost Ozana je tu postavená do kontrastu s moderními obchodními centry a neutichajícím nočním životem, středověký guvernérský palác v duchu koloniální architektury doplňuje živelná latinskoamerická kultura dneška.

A do toho všeho obchody s typickými dominikánskými suvenýry jako je larimar, keramika, nebo doutníky, které jsou prý ještě mnohem lepší než ty kubánské. Mimochodem – o Dominikáně už jsme psali v článku: Turistické taháky Dominikány? Rumový ostrov a nejkrásnější pláže planety

fffffffffffffffffffffff

ffff

 

ffffffffffffff

 

tztztztzt

 

Tipy na zájezd do Dominikánské republikya okolí:

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Kubu, Keňu, Thajsko, Srí Lanku, Dominikánskou republiku atd. vybírá z nabídky zájezdů pro dovolená Dominikánská republika

Dominikánská republika - Juan Dolio

Oblíbené středisko proslavené především jako výchozí místo k poznávání Dominikány a také vynikajícími podmínkámi k potápění. Písečné pláže se střídají s korálovými zahradami, kvůli kterým při koupání doporučujeme boty do vody.

ESO travel
Autor: ESO travel

Dominikánská republika - Punta Cana

Nejznámější středisko Dominikány vám vyrazí dech nekonečnými plážemi s bílým prachovým pískem, které jsou lemovány hustými palmovými háji. Ideální podmínky k prožití nezapomenutelné dovolené, kvalitní hotely s bohatým programem All Inclusive.

ESO travel
Autor: ESO travel

Dominikánská republika – Bayahibe

V poslední době stále oblíbenější středisko je známé svými dlouhými plážemi s jemným, bílým prachovým pískem a ideálními podmínkami ke koupání. Klid, minimum komerční zástavby, krásná tropická příroda a turistů tak akorát.

ESO travel
Autor: ESO travel

Autor: Lucie Štěrbová & ESO travel