Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitrou mají v kuchyni široké využití - jsou vhodné nejen k přípravě čerstvých salátů, ale i k marinování masa, k dochucení omáček, dochucení dezertů, např. zmrzliny, a k dekorativnímu zdobení talířů. V obchodech je dostanete v různých variantách: bílý, tmavý, bílý s příchutí citronu a pomeranče, a tmavý s fíkovou příchutí.
Nechte si chutnat!
Salát s kousky pečeného lososa s chřestem, vejcem, mladými brambůrkami a špenátem s klasickým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitrou
400 g filetu z lososa
8 stonků chřestu
4 křepelčí nebo 2 slepičí vejce
300 g mladého špenátu
400 g malých nových brambor
1 salát lollo rosso
2 lžíce extra virgin olivového oleje
5 lžic klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
Sůl
- Lososa nakrájíme na kostky 2 x 2cm, osolíme a na pánvi opečeme společně s uvařenými mladými brambůrkami.
- Listy salátu smícháme s čerstvým, očištěným chřestem, špenátem, uvařenými vejci a polijeme zálivkou připravenou z balzamikového krému, oleje a soli.
- Lososa s brambůrkami necháme lehce vychladnout a podáváme s dochuceným salátem.