Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Osvěžující salát s kousky lososa pro horké letní dny

22. června 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

V létě jsou naše chuťové pohárky náročné, spíše než těžké knedlíky a omáčky vítáme lehké saláty jako hlavní jídlo. Vyzkoušejte osvěžující salát s kousky pečeného lososa s chřestem, vejcem, mladými brambůrkami a špenátem s klasickým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitrou, který připravil šéfkuchař La Strada Ristorante, Jan Souček.

Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitrou mají v kuchyni široké využití - jsou vhodné nejen k přípravě čerstvých salátů, ale i k marinování masa, k dochucení omáček, dochucení dezertů, např. zmrzliny, a k dekorativnímu zdobení talířů. V obchodech je dostanete v různých variantách: bílý, tmavý, bílý s příchutí citronu a pomeranče, a tmavý s fíkovou příchutí.

Autor: Kalamáta Papadimitriou

Nechte si chutnat!

Salát s kousky pečeného lososa s chřestem, vejcem, mladými brambůrkami a špenátem s klasickým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitrou

400 g filetu z lososa

8 stonků chřestu

4 křepelčí nebo 2 slepičí vejce

300 g mladého špenátu

400 g malých nových brambor

1 salát lollo rosso

2 lžíce extra virgin olivového oleje

5 lžic klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou

Sůl

  1. Lososa nakrájíme na kostky 2 x 2cm, osolíme a na pánvi opečeme společně s uvařenými mladými brambůrkami.
  2. Listy salátu smícháme s čerstvým, očištěným chřestem, špenátem, uvařenými vejci a polijeme zálivkou připravenou z balzamikového krému, oleje a soli. 
  3. Lososa s brambůrkami necháme lehce vychladnout a podáváme s dochuceným salátem.

 

Související články