Vybrali jsme pro vás lahodné, odlehčené recepty na dresinky s balzamikovými krémy Kalamata Papdimitriou, které vykouzlíte během chvíle, a díky kterým ozvláštníte každý zeleninový salát. Výběr zeleniny pro základ salátu je jen a jen na vaší fantazii.
Dresink z bílého jogurtu, citrusového balzamikového krému a kopru
250g bílého jogurtu, citronová kůra z jednoho citronu, 1 polévková lžíce najemno nasekaného kopru, 2 polévkové lžíce světlého balzamikového krému. Všechny ingredience smíchejte v misce.
Oříškový dresink se světlým balzamikovým krémem
100g opražených kešu oříšků, šťáva ze dvou pomerančů, 3 polévkové lžíce světlého balzamikového krému, 100 ml olivového oleje, 2 polévkové lžíce med. Vše umixujte tyčovým mixérem.
Medovo balzamikový dresink s pomerančovou šťávou
4 polévkové lžíce medu, 5 polévkových lžic tmavého balzamikového krému, šťáva z jednoho pomeranče, 100 ml oleje. Všechny ingredience smíchejte v misce.
Tip na fenyklový salát s granátovým jablkem a marinovaným lososem
Ingredience:
400 g čerstvého lososa
2 limetky
4 polévkové lžíce olivového oleje
1 fenykl
1 salát lollo rosso
1 granátové jablko
6 lžic citrusového balzamikového krému
sůl
- Lososa nakrájíme na tenké plátky, které pokapeme limetovou šťávou, olivovým olejem, lehce osolíme a necháme odležet cca 10 minut.
- Fenykl nakrájený na tenké plátky, natrhané listy salátu a zrníčka z granátového jablka promícháme se zálivkou z olivového oleje, soli a citrusového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou.
- Salát podáváme s marinovaným lososem a rozpečenou bagetou nebo tousty.