V kombinaci s balzamikovými krémy Kalamáta Papadimitriou lze vytvořit netradiční variace, které potěší i ty největší gurmány. Šéfkuchař z La Strada Ristorante, Jan Souček přináší recept na lahodná telecí játra marinovaná v klasickém balzamikovém krému pečená na grilu, která budete mít hotová během chvíle a potěšíte s nimi každou návštěvu.
Telecí játra marinovaná v klasickém balzamikovém krému pečená na grilu s opečenými bramborami s kořenovou zeleninou
500 g telecích jater
1500 g brambor
1 mrkev
půlka celeru
300 g zakysané smetany
100 g majonézy
1 větvička tymiánu a rozmarýnu
5 lžíc klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
1 stroužek česneku
20 g másla
olivový olej
sůl
- Telecí játra nakrájíme na tenké plátky široké asi 1cm a dáme je marinovat na 20 minut do balzamikového krému.
- Takto připravené plátky jater zprudka opečeme z obou stran. Před podáváním nezapomeneme osolit.
- Vařené brambory a uvařenou kořenovou zeleninu nakrájenou na malé kostky opečeme na olivovém oleji, ke konci pečení přidáme najemno nakrájené bylinky a lžíci másla. Ze zakysané smetany, majonézy a rozdrceného stroužku česneku připravíme dresink.