Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Voňavá dobrota na gril: Telecí játra marinovaná v klasickém balzamikovém krému Kalamáta Papadimitrou

15. června 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Léto, období zářícího slunce, grilování, idyly na zahradě a lehkých pokrmů, je tu.  Řecké balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou se skvěle hodí nejen pro přípravu letních salátů, ale i pochoutek z grilu.  Lahodné recepty pro tento rok připravil šéfkuchař z  La Strada Ristorante, Jan Souček.

V kombinaci s balzamikovými krémy Kalamáta Papadimitriou lze vytvořit netradiční variace, které potěší i ty největší gurmány. Šéfkuchař z La Strada Ristorante, Jan Souček přináší recept na lahodná telecí játra marinovaná v klasickém balzamikovém krému pečená na grilu, která budete mít hotová během chvíle a potěšíte s nimi každou návštěvu.

Telecí játra marinovaná v klasickém balzamikovém krému pečená na grilu s opečenými bramborami s kořenovou zeleninou

500 g telecích jater

1500 g brambor

1 mrkev

půlka celeru 

300 g zakysané smetany

100 g majonézy

1 větvička tymiánu a rozmarýnu

5 lžíc klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou

1 stroužek česneku

20 g másla

olivový olej

sůl

 

  1. Telecí játra nakrájíme na tenké plátky široké asi 1cm a dáme je marinovat na 20 minut do balzamikového krému.
  2. Takto připravené plátky jater zprudka opečeme z obou stran. Před podáváním nezapomeneme osolit.
  3. Vařené brambory a uvařenou kořenovou zeleninu nakrájenou na malé kostky opečeme na olivovém oleji, ke konci pečení přidáme najemno nakrájené bylinky a lžíci másla. Ze zakysané smetany, majonézy a rozdrceného stroužku česneku připravíme dresink.

 

Autor: Kalamáta Papadimitriou