Nechte si chutnat!
Ovocný salát se zálivkou ze zakysané smetany a balzamikového krému
Ingredience:
1 jablko
2 hrušky
1 pomeranč
4 jahody
300 g hroznového vína
5 lžic bílého balzamikového krému Kalamáta Papdimitriou s příchutí pomeranče a citronu
1 dl mangového džusu nebo pyré
6 lístků máty
2 lžíce třtinového cukru
300 g zakysané smetany
2 lžíce moučkového cukru
kůra z jednoho citronu
- Ovoce nakrájené na kousky smícháme s bílým balzamikovým krémem, třtinovým cukrem, najemno nasekanou mátou a mangovým džusem. Necháme v lednici vychladit.
- Před podáváním salát ozdobíme lžičkou zakysané smetany smíchané s moučkovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou.
Salát s grilovaným tofu, paprikou, cuketou a bílým balzamikovým krémem
Ingredience:
1 červená a 1 žlutá paprika
1 cuketa
200 g tofu
1 stroužek česneku
4 lžíce bílého balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
sůl, pepř
500 g listů salátu (např. biondo, rosso, dubový)
150 g sýru feta
100 g zelených oliv s peckou
olivový olej
- Papriku, cuketu a tofu nakrájíme na přibližně stejné kusy, které orestujeme na olivovém oleji společně s rozdrceným stroužkem česneku. Před koncem restování, až zelenina lehce změkne, zastříkneme bílým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou. Takto připravenou zeleninu necháme zchladnout na pokojovou teplotu, osolíme a opepříme.
- Omyté a osušené listy salátu natrháme na menší kousky, které smícháme s bílým balzamikovým krémem a lehce osolíme. Podáváme s fetou a zelenými olivami s peckou. Je to zdánlivá drobnost, ale právě pecka dodá olivám tu správnou chuť!