Čtvrtek 21. listopadu 2024
Svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Oblačno, sněžení 2°C

Mezinárodní den dětí – potěšte své malé raubíře sladkými dobrotami

1. června 2015 | 00:00

Právě dnes slavíme Mezinárodní den dětí! Připravte svému malému raubíři lahodné sladké dobroty. Pěnu z tmavé čokolády, smažená jablka ve skořicovém těstě a lívanečky s hruškami si zamiluje!

Pěna z tmavé čokolády s jahodami, lesním ovocem a fíkovým balzamikovým krémem

Ingredience:

250 ml smetany na šlehání

100 g hořké čokolády

200 g ovoce (jahody, maliny, ostružiny, borůvky)

3 lžíce fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou

oplatky na dekoraci

  1. Lesní ovoce krátce marinujeme ve fíkovém balzamikovém krému Kalamáta Papadimitriou.
  2. Tmavou čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Do prochladlé čokolády opatrně vmícháme našlehanou smetanu.
  3. Dezert ozdobíme ovocem marinovaným v balzamikovém krému a oplatkou.

Autor: Kalamáta Papadimitriou

Smažená jablka ve skořicovém těstě s fíkovým balzamikovým krémem a skořicovou pěnou

2 ks jablek

3 ks vajec

250 g polohrubé mouky

mouka polohrubá 250g

2 špetky skořice

1 balení vanilkového cukru

0,25l smetany

120 g bílé čokolády

fíkový balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou na zakápnutí

  1. Oloupaná jablka vypeckujeme a nakrájíme na kolečka 1cm široké.
  2. Takto připravené plátky jablka obalíme v těstíčku z vajec, mouky, skořice, cukru a špetky soli.
  3. Následně smažíme v rozpáleném oleji na 170 C dozlatova z obou stran.
  4. Do vyšlehané smetany vmícháme rozehřátou bílou čokoládu se špetkou skořice.
  5. Při podávání jablka zakapeme fíkovým balzamikovým krémem
    Autor: Kalamáta Papadimitriou

Lívanečky s hruškami marinovanými v bílém balzamikovém krému s vanilkovou zmrzlinou

2 vejce

Špetka soli

30 g moučkového cukru

500 ml mléka

15 g droždí

300 g hladké mouky

3 hrušky

3 poloviční lžíce bílého balzamikového krému

2 špetky skořice

1 květu badiánu

100 g cukru

  1. Droždí rozetřeme s cukrem, přidáme lžíci mouky, lžíci mléka a necháme kynout.
  2. Pak přidáme vejce, sůl, rozmícháme a pomalu přidáme střídavě mouku, mléko, aby se neutvořily žmolky. Těsto necháme vykynout, až nabude dvojnásobný objem.
  3. Důlky lívanečníku vždy promastíme a lijeme do nich naběračkou těsto. Opékáme po obou stranách dorůžova. Ze  skořice, badiánu, cukru a bílého balzamikového krému připravíme várku, ve které vaříme hrušky nakrájené na kostky.

Autor: Kalamáta Papadimitriou

Autor: red