Čtvrtek 21. listopadu 2024
Svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Oblačno, sněžení 2°C

Tipy na jednoduché večeře, se kterými zabodujete

26. května 2015 | 00:00

Po práci rychle domů, odhodit kabelku a vymýšlet večeři pro hladovou smečku. Občas je to náročné.

Červená řepa s kozím sýrem, polévka z loupaných rajčat a pečené filátko z tresky - máme pro vás hned tři nápady na lahodné večeře, které budete mít navíc hotové během chvíle.

Plátky červené řepy s kozím sýrem, medovým dresinkem, s fíkovým balzamikovým krémem a ořechy

Ingredience:

2 ks červená řepy

200 g kozího sýru

4 poloviční lžíce medu

3 poloviční lžíce světlého balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou

Fíkový balzamikový krém Kalamáta Papadimitrou

150 ml olivového oleje

Sůl

1. Uvařenou a oloupanou červenou řepu nakrájíme na tenké plátky.

2. Z medu, bílého balzamikového krému a olivového oleje vymícháme medový dresink.

3. Při podávání plátky řepy osolíme, pokapeme dresinkem a zasypeme kozím sýrem a opraženými ořechy a na závěr zakapeme fíkovým balzamikovým krémem.

Autor: Kalamáta Papadimitriou

Polévka z loupaných rajčat s balzamikovým octem

Ingredience:

800 g loupaných rajčat

60 g slaniny

1 cibule

2 lžíce balzamikového octa Kalamáta Papdimitriou

2 stroužky česneku

čerstvé bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn)

sůl

4 lžíce zakysané smetany

olivový olej

1. Najemno nakrájenou cibuli opečeme dozlatova, přidáme rozmačkaný česnek, slaninu nakrájenou na kostičky a necháme lehce opéct. Přidáme balzamikový ocet Papadimitriou, loupaná rajčata, bazalku a další bylinky a řádně provaříme. Dle chuti dochutíme solí.

2. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, před podáváním do polévky přidáme nok zakysané smetany, nasekanou čerstvou bazalku a zakápneme olivovým olejem.

Autor: Kalamáta Papadimitriou

Pečené filátko z tresky s olivami a  pečenou/restovanou  zeleninou s bílým balzamikovým krémem

Ingredience:

4 filety z tresky

1 cuketa

2 červené a 2 žluté papriky

1 lilek

400 g loupaných rajčat

150 g másla

čerstvé bylinky

150 g zelených oliv s peckou

bazalka

4 lžíce bílého balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou

sůl, pepř

1. Filety z tresky vykostíme, osolíme, vložíme do zapékací mísy, přidáme olivy, máslo a bylinky. Pečeme přiklopené na 160 °C cca 25 minut.

2. Zeleninu (kromě rajčat) nakrájíme na malé kousky a na olivovém oleji opečeme dozlatova a do změknutí. Těsně před koncem pečení přidáme nakrájená oloupaná rajčata, bazalku a balzamikový krém, dle potřeby dochutíme solí a bílým pepřem. Podáváme s upečenou treskou.

Autor: Kalamáta Papadimitriou

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Související články