Červená řepa s kozím sýrem, polévka z loupaných rajčat a pečené filátko z tresky - máme pro vás hned tři nápady na lahodné večeře, které budete mít navíc hotové během chvíle.
Plátky červené řepy s kozím sýrem, medovým dresinkem, s fíkovým balzamikovým krémem a ořechy
Ingredience:
2 ks červená řepy
200 g kozího sýru
4 poloviční lžíce medu
3 poloviční lžíce světlého balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
Fíkový balzamikový krém Kalamáta Papadimitrou
150 ml olivového oleje
Sůl
1. Uvařenou a oloupanou červenou řepu nakrájíme na tenké plátky.
2. Z medu, bílého balzamikového krému a olivového oleje vymícháme medový dresink.
3. Při podávání plátky řepy osolíme, pokapeme dresinkem a zasypeme kozím sýrem a opraženými ořechy a na závěr zakapeme fíkovým balzamikovým krémem.
Polévka z loupaných rajčat s balzamikovým octem
Ingredience:
800 g loupaných rajčat
60 g slaniny
1 cibule
2 lžíce balzamikového octa Kalamáta Papdimitriou
2 stroužky česneku
čerstvé bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn)
sůl
4 lžíce zakysané smetany
olivový olej
1. Najemno nakrájenou cibuli opečeme dozlatova, přidáme rozmačkaný česnek, slaninu nakrájenou na kostičky a necháme lehce opéct. Přidáme balzamikový ocet Papadimitriou, loupaná rajčata, bazalku a další bylinky a řádně provaříme. Dle chuti dochutíme solí.
2. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, před podáváním do polévky přidáme nok zakysané smetany, nasekanou čerstvou bazalku a zakápneme olivovým olejem.
Pečené filátko z tresky s olivami a pečenou/restovanou zeleninou s bílým balzamikovým krémem
Ingredience:
4 filety z tresky
1 cuketa
2 červené a 2 žluté papriky
1 lilek
400 g loupaných rajčat
150 g másla
čerstvé bylinky
150 g zelených oliv s peckou
bazalka
4 lžíce bílého balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
sůl, pepř
1. Filety z tresky vykostíme, osolíme, vložíme do zapékací mísy, přidáme olivy, máslo a bylinky. Pečeme přiklopené na 160 °C cca 25 minut.
2. Zeleninu (kromě rajčat) nakrájíme na malé kousky a na olivovém oleji opečeme dozlatova a do změknutí. Těsně před koncem pečení přidáme nakrájená oloupaná rajčata, bazalku a balzamikový krém, dle potřeby dochutíme solí a bílým pepřem. Podáváme s upečenou treskou.