Steaková hostina pro opravdové mužské labužníky | Pro ženy | Blesk.cz

Steaková hostina pro opravdové mužské labužníky

19. května 2015 | 06:00

Muži jsou známí milovníci masa. Potěšte proto své milované pořádnou steakovou hostinou v netradičním spojení s  balzamikovými krémy. Po steaku z hovězího pupku marinovaném v bílém balzamikovém krému a steaku z vepřové panenky s pečeným celerem a fíkovým balzamikovým krémem vás bude milovat!

Steak z hovězího pupku marinovaný v bílém balzamikovém krému  

Ingredience:

4 steaky z hovězího pupku

čerstvý tymián a rozmarýn

4 lžíce klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou

4 lžíce olivového oleje                                                                                            

2 stroužky česneku

sůl

máslo

bageta

1. Steaky z pupku marinujeme v marinádě z klasického balzamikového krému Kalamáta, oleje, česneku, bylinek a soli. Před tepelnou úpravou necháme steaky odležet v pokojové teplotě cca 30 minut. Maso poté lehce osolíme, opepříme a okořeníme čerstvými nasekanými bylinkami.

2. Takto připravené steaky opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, poté dopečeme v troubě vyhřáté na 190 °C. K propečení na medium stačí cca 7-10 minut.

3. Podáváme s bagetou, kterou jsme potřeli česnekovým máslem a nechali zapéct.

Autor: Kalamáta Papadimitriou

 

Steak z vepřové panenky s pečeným celerem a fíkovým balzamikovým krémem

Ingredience:

4 steaky z vepřové panenky

najemno nasekané čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, šalvěj)

olivový olej

300 g celeru

2 stroužky česneku

2 lžíce fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou

50 g másla

sůl

1. Vepřovou panenku nasolíme, okořeníme bylinkami a necháme odležet 20 minut v pokojové teplotě. Panenku v pánvi opečeme ze všech stran dozlatova a poté asi 6 minut dopečeme v troubě rozehřáté na 180 °C. Během pečení panenku obracíme, aby šťáva rovnoměrně pronikla do celého masa.

2. Celer oloupeme, nakrájíme na větší kusy, společně s tymiánem, solí, olejem a stroužkem česneku zabalíme do alobalu a pečeme v troubě na 180 °C cca 50 minut. Po upečení celer rozkrájíme na menší kousky, které orestujeme na pánvi s fíkovým balzamikovým krémem a máslem.

3. Jako přílohu podáváme krém ze sladkých brambor.

Autor: Kalamáta Papadimitriou

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Související články