Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Filmové chyby v komedii Slunce, seno, jahody! Proč ji i přes to tak milujeme?

12. června 2021 | 06:00

Prázdniny klepou na dveře, všichni už se těšíme na letní pohodu, třeba právě strávenou v jižních Čechách na chalupě či u babičky na vesnici. A právě vesnický závan nám připomíná skvělou českou komedii režiséra Zdeňka Trošky Slunce, seno, jahody. Věřila byste, že téhle komedii bude za dva roky neuvěřitelných 40 let?

A věděla jste, že tento film vznikl úplnou náhodou? V osmdesátých letech minulého století se k nám totiž hojně importovaly ztřeštěné italské komedie, které se rozhodl režisér Zdeněk Troška dělat po svém a natočit v Čechách!

Nakonec z toho byla celá trilogie, která rozhodně patří ke zlatému fondu českého filmu, aspoň toho komediálního. Přehlídka praštěných gagů prostě nikdy nezestárne a my už navždycky budeme milovat jihočeské Hoštice, které jsou od dob natáčení stále místem, kam zabloudí nejeden milovník řízného humoru a svérázných postaviček.

Vy se teď můžete pobavit s námi a podívat se na to, k jakým filmovým chybám při natáčení došlo, a vyzkoušet si svou obezřetnost. Všimla jste si jich? Podívejte se na video v úvodu článku a zjistíte to!

 

Autor: red
Video se připravuje ...