Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

F.O.O.D. piknik oslavil své 10. výročí hotdogy i švédskými kuličkami. Koho jste mohli potkat?

1. září 2020 | 06:00

Festival dobrého jídla a pití F.O.O.D. piknik oslavil 10 let a není lepší oslavy než ve společnosti těch nejlepších kuchařů, českých farmářů a stánkařů. Právě takový byl piknik 30. 8. na pražské Ladronce. Co návštěvníkům chutnalo nejvíce a na co se stály nejdelší fronty?

Poslední srpnovou neděli se Ladronkou nesl smích, cvrkot a vůně toho nejlepšího street foodu, jaký současná gastronomická scéna nabízí. A pro přicházející bylo připraveno hned několik zón, kde si mohli v klidu a v sedě sníst to, co si u stánků koupili. Jako každý rok dorazila na F.O.O.D. piknik také spousta dětí, kterým byly přizpůsobeny nejen stánky, soutěže a atrakce, ale také program na pódiu, kde se mohly zúčastnit školičky vaření a připravit jogurtové donuty. Celým dnem provázel návštěvníky neúnavný moderátor a herec Lukáš Hejlík.

Tou největší atrakcí na pódiu byli samozřejmě finalisté soutěže Masterchef, Pavlína Lubojatzky a Roman Staša. Nejenže se na ochutnávku jejich kuchařského umění stály dlouhé fronty, ale návštěvníky potěšila také autogramiáda a možnost se se svým oblíbeným soutěžícím vyfotografovat.

Největší fronty byly na hot dogy Dog´n´Roll Food truck, americké bbq z food trucku Take Eat EZ, zabodovaly také nové bezmasé švédské kuličky z IKEA, které s kaší a brusinkami miluje snad každý. Tradičním (ne)masovým pochoutkám ale šlapaly na paty populární obložené chleby z Avocado Street Bistro a Teplá kačka se svými dim sum knedlíčky.

Pokud jste F.O.O.D piknik letos nestihli, můžete se inspirovat sladkými recepty (ZDE), podle kterých se peklo na pódiu, a vyzkoušet si je sami doma.

Autor: red
Video se připravuje ...