Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Podívejte se na Margot Robbie, která zazáří ve skandálním příběhu "Já, Tonya"

15. února 2018 | 00:00
Prezentace klienta |

Krásná Margot Robbie, která se proslavila jako žena Vlka z Wall Street a komiksová Harley Quinn, přichází do kin v novém bijáku Já, Tonya. Margot v něm hraje drsnou krasobruslařku Tonyu Harding a za svůj výkon je nominována na Oscara. Film sklízí nadšené ohlasy diváků i kritiků po celém světě. V českých kinech bude mít premiéru 1. března.    

Skandální příběh

Film Já, Tonya vznikl podle jednoho z největších skandálů sportovní historie a přináší divoký a jen stěží uvěřitelný příběh. Tvůrci ho pojali odvážně jako černou komedii. Krasobruslařka Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa a jako první Američanka skočila při závodě trojitého Axela. Celý svět si ji ale navždy bude pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan před Olympiádou v roce 1994.

Autor: BONTONFILM a.s.

Případ, kdy jedna krasobruslařka nechala zlomit nohy své soupeřce a pak se potkaly během jednoho závodu na Olympiádě, plnil titulní stránky novin a byl velikou senzací. Margot Robbie vyrůstající v Austrálii ho ale neznala. „Scénář byl skvělý, ale já netušila, že je to skutečný příběh. Když jsme se to dozvěděla, byla jsem úplně v šoku,“ vzpomíná Margot Robbie.

Autor: BONTONFILM a.s.

Proměna krásky ve zvíře 

Mezi výjimečné momenty snímku patří především proměna krásné herečky v drsnou sportovkyni na přelomu 80. a 90. let. Úchvatnou práci v zachycení podoby odvedli maskéři, sama herečka se přípravě na roli věnovala s extrémní péčí. Tonya Harding byla výbušná a impulzivní a do běžné představy krasobruslařky coby princezny tančící na ledě měla daleko. Pro její zachycení sledovala Margot Robbie tisíce fotografií, záznamy závodů, rozhovory a videa na YouTube. „V mnoha případech jsme mohli dialogy reprodukovat na slovo přesně,“ uvádí Robbie. Obě ženy se před natáčením dokonce potkaly. „Věděla jsem, že setkání nebude takové, jaké si představuji,“ vypráví Robbie. „Tonya je tvrdá žena, která si toho hodně zažila. Byla opravdovou sportovkyní, všem okolnostem navzdory. Skutečnost, že to z prostředí, ve kterém vyrostla, dotáhla tak daleko, je jednoduše ohromující.“

Autor: BONTONFILM a.s.
 

 

Video se připravuje ...