Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Co s jemnými vlasy v létě? Pomohou masky, oleje a pudry

23. července 2017 | 12:18

Nejen řada z nás, ale i některé celebrity byly obdařeny problematickými jemnými vlasy. Jenže jejich kadeřničtí mistři jim na hlavách většinou vykouzlí něco perfektního. Ale co si máme počít my, které se často musíme obejít bez rukou odborníka?

Máme pro vás pár tipů, které vám pomohou v boji s jemnými vlasy, a to zvlášť v létě, které je pro jejich správné ošetření nejsložitějším obdobím roku.

Chránit vlasy
Pro jemné vlasy platí ještě víc než pro ty ostatní, že by se měly vyhýbat slunci a chlóru, což je vcelku nemožné. Pokud ovšem nejste ochotny celé slunné období běhat v slamáku či s jinou pokrývkou hlavy. Je proto potřeba používat vlasová mléka nebo oleje, aby vlasy nebyly úplně vysušené a bez lesku.

Barvit po dovolené
Jestli si necháváte barvit odrosty, naplánujte si kadeřníka po dovolené. Pokud se barvíte nebo dobarvujete sama prostředky z drogerií, určitě nezapomeňte přikoupit i vyživující přípravky. Nebo si můžete vytvořit nějakou masku z vlastních zdrojů. Kombinace vajíčka, mléka a oleje (olivového nebo lehčích, jako jsou mandlový nebo z hroznových jader) vlasům dodá pružnost a „pohyb“.

Používat produkty bez chemie
Zvlášť právě na jemné vlasy je třeba zvolit ty nejšetrnější prostředky bez zbytečné chemie, tedy sulfátů a parabenů, které dráždí pokožku a bývají příčinou alergií. Ideální jsou přírodní produkty, nejlépe s hydratačním účinkem.

Nahnat objem pudrem
Na zvětšení objemu je ideální použít pudrový sprej. Ten do vlasů vstříkněte po jejich umytí a vysušení. Aby byl efekt ještě viditelnější, fénujte vlasy nejdřív v předklonu, pak v normální pozici a opět v předklonu. A na večírek či rande tak vyrazíte s bezvadným účesem.

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...