Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nemocný Jiří Pomeje exkluzivně promluvil o rakovině! Čeká ho po uzdravení role v Ulici?

24. května 2017 | 12:49

Herec a producent Jiří Pomeje, který se potýká s krutou chorobou – s rakovinou, si získal obdiv mnoha lidí, když se rozhodl o svém boji otevřeně mluvit…

I přes přísný zákaz mluvení od lékařů nechce být Jiří Pomeje, jak on říká „zahrabaný“ doma, schovávat se před světem a nechat se litovat! „Mně nic není, já mám jenom rakovinu...,“ bral situaci s nadhledem a černým humorem Jiří Pomeje. Od poloviny května začal v Motole podstupovat ozařování. Jeho situace je velmi tížívá, hrozí mu totiž, že by mohl přijít o hlas. Což je pro herce snad to nejhorší, co se mu může stát.

Na vážné onemocnění, s nímž statečně válčí, se přišlo, jak Jiří Pomeje prozradil, vcelku náhodou. Vypadalo to, že má chřipku, začal špatně mluvit, a tak šel k doktorovi, aby zjistil, co to má s hlasivkami. Lékaři objevili polyp a pod ním nádor. „Já jsme v životě nevěřil, že když mi někdo řekne větu: Budeme Vás jenom ozařovat, budu nejšťastnější člověk na světě,“ řekl herec ve své otevřené zpovědi pro pořad TV Nova Prásk!

Jak se svěřil, pokud by léčba nezabrala „vemou mi půlku krku, půjdu na chemoterapii a slezou mi vlasy“. A kdyby nepomohlo ani to? „Vemou mi celej hrtan a budu mít tohoto slavíka,“ řekl herec, který je vděčný lékařům, že s ním mluví otevřeně.

Jiří Pomeje od oznámení diagnózy dostává prý tisíce dopisů s radami, recepty, ale hlavně s povzbuzením… S moderátorkou pořadu Prásk! se herec vsadil, že když se mu podaří vyléčit zhruba do tří až pěti měsíců, tak chce od TV Nova roli v seriálu Ulice. „Dobře, ok,“ uzavřela rozhovor reportérka a dohodu stvrdili podáním ruky.

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...