Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Mluvíte často na vašeho domácího mazlíčka? Víme, co to o vás vypovídá!

13. května 2017 | 12:07

Máte doma kočku, psa či jiného domácího mazlíčka? A také s ním mluvíte? Špičkoví vědci konečně zjistili, co to o vás vypovídá. Nejspíš budete dost překvapeni…

„Ty jsi přišel?“ Zeptáte se svého kocourka či pejska. A přitom vlastně ani neočekáváte odpověď. Nebo ano? Časem se z této konverzace, a to na nejrůznější témata, stane úplná samozřejmost a vy se nad svým rozmlouváním se psem nebo kočkou ani nepozastavujete. Zato ale vaši přátelé či členové rodiny si klepou na čelo, protože si povídáte se zvířaty o úplně běžných věcech. Nyní ale vědci přišli s logickým vysvětlením. Proč tomu tak je? Co to o vás vypovídá?

Na konverzaci s našimi mazlíčky prý není nic špatného, pokud tedy skutečně neočekáváte odpověď. Už jako děti jsme si přeci mnohokrát povídali s hračkami. Ukazuje to prý naši touhu po společnosti a budování si vlastního charakteru. Podle vědců je naprosto přirozené, že rozvíjíme užší vztahy se svými zvířecími miláčky, a dokonce se prý jedná o známku vysoké inteligence.

Lidé často pojmenovávají automobily, lodě a jiné věci. Rozšiřují si tak vlastní identitu. Pokud někdo žádá svou kočku, aby se nezlobila, je to důkaz toho, že má velmi aktivní představivost a vysokou inteligenci, tvrdí významný profesor z University of Chicago. Takže, jak vidíte, na klábosení s vaším domácím mazlem není vůbec nic špatného. Právě naopak!

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...