Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Neskutečné: Dobrovolník čistil pláž a nalezl dopis v lahvi, který mu vyrazil dech! Co v něm bylo?

8. května 2017 | 07:36

Příběh jako z filmu, či dokonce z pohádky? Najít z moře vyplavenou lahev s dopisem! Komu se to přihodí…

V plastové lahvi, již při čištění pláže našel Pieter Schaper, byl dopis, který v srpnu 1997 na prázdninách do moře hodila tehdy desetiletá Susie Hampton. Petka cestovala bezmála 216 mil napříč Severním mořem a doplula až na ostrov Vlieland v severním Nizozemsku.

A co v dopise stálo? Vzhledem k věku pisatelky to nebyl ani milostný vzkaz, natož nějaké třeskuté tajemství. Byl adresován komukoli, kdo lahev najde. „Ahoj, jmenuji se Susie Hampton a je mi 10 let. Tuto lahev jsem hodila do vody 25. 8. 1997. Mohli byste mi napsat a říct mi, kde byla nalezena a kdy?“ Dívka připsala i adresu, na kterou jí má nálezce odpovědět.

Pieter Schaper, jenž se jako dobrovolník podílel na čištění pláže, vzkaz nezahodil a pokusil se jeho pisatelku nalézt. Samozřejmě se nemýlil, když jej napadlo, že po tak dlouhé době bude mít zřejmě jiné příjmení a pravděpodobně i bydliště. A měl pravdu. Někdejší školačka je nyní vdaná, ale přesto se ji podařilo vypátrat. Dnes třicetiletá Susie Gander, kterou během let potrápily závažné zdravotní problémy, byla potěšená, že byl její dětský vzkaz objeven…

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...