Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Sophiina volba: Pár se dozvěděl, že čeká dvojčata. Později ale musel podepsat nejhorší smlouvu života!

Maminka čeká dvojčata a má problém.
23. dubna 2017 | 23:38

Pár zářil štěstím, když se dozvěděl, že čeká dvojčata – jednovaječné chlapce. Pak jim ale lékaři sdělili něco stašného. Museli podepsat děsivou smlouvu…

Nastávající rodiče Jayde a Marcus byli neuvěřitelně šťastní, když se dozvěděli, že se jim mají narodit jednovaječná dvojčátka. Všechno šlo hladce až do 16. týdne těhotenství. Poté se pár dozvěděl informaci, která dvojici úplně změnila život. Velkou radost vystřídal obrovský smutek. Čekalo je totiž to nejhorší rozhodnutí v životě.

Lékaři zjistili, že jejich nenarození chlapečci – Jenson a Marcus – mají třetí stupeň transfuzního syndromu u dvojčat. Tato vada je způsobena nevyváženým tokem krve mezi plody v důsledku abnormálních cévních spojek ve společné placentě. Dochází k tomu, že určité množství krve jednoho dvojčete neustále přechází přes placentu k druhému dvojčeti. Lékaři proto oznámili mladé dvojici, že jedno z dětí určitě nepřežije. Nicméně dostali riskantní šanci, podstoupit chirurgický zákrok, při kterém však mohou obě dvě děti zemřít. Úspěšnost byla 65 procent.

Jayde a Marcus se tak museli rozhodnout. Nakonec k zákrok dali souhlas. Předtím ale museli podepsat smlouvu s tím, že jsou si vědomi, jaká je jeho úspěšnost. „Nikdo si neumí představit, jak jsme se při podepisování této smlouvy cítili,“ prozradili nastávající rodiče. Zákrok, který mohla Jayde celou dobu sledovat v reálném čase na obrazovce ultrazvuku se nakonec povedl. Přesto však Jayde s Marcusem museli ještě nějakou dobu počkat, jestli se něco nepokazí.

Nakonec se vše naštěstí podařilo. Šťastní rodiče se pak rozhodli svůj příběh rozšířit mezi ostatní lidi a dodat odvahu těm, kteří se potýkají s podobně nepříznivým osudem.

Podívejte se na video…

VIDEO NAJDETE ZDE. STAČÍ KLIKNOUT>>


Autor: red
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...