Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Proč Lucie Bílá nepřišla na pohřeb Věry Špinarové? Její omluva je zarážející!

Lucie Bílá tvrdí, že se s Věrou potkala jen dvakrát v životě.
23. dubna 2017 | 12:28

Věru Špinarovou (†65) obdivoval a respektoval téměř celý národ. Takže informace o jejím úmrtí zarmoutila mnoho lidí. Není tedy divu, že na jejím pohřbu v Ostravě se tvořily dlouhé fronty, aby mohly vzdát zpěvačce hold a uctít její památku třeba kytičkou. Až na slavici Lucii Bílou. Proč nepřišla?

Na pohřeb do Ostravy se sjeli lidé z celé republiky. Stovky z nich byly ochotny si onoho soboního rána přivstat a stát několik hodin v dlouhé frontě s kytkou či věnci, aby se mohly s milovanou zpěvačkou rozloučit. Jak řekl ředitel Pavel Lacina ostravského krematoria pro Moravskoslezský Deník, za svoji dlouhou kariéru takový pohřeb nepamatuje.

Už v menším počtu bylo zastoupení jejích kolegů. Mezi těmi, kteří se rozhodli projevit úctu zpěvačce s jedinečným hlasem, byli například Jarek Nohavica, Stanislav Hložek, Lešek Semelka nebo Heidi Janků. Marie Rottrová kvůli tomu dokonce přerušila dovolenou v Mexiku. Ti, kteří se nemohli dostavit, si alespoň našli čas na poslání věnce, jako např. Petr Janda, Petra Janů, Marta Kubišová i prezident Miloš Zeman. Nikoli však Karel Gott a Lucie Bílá.

Mistr Karel Gott se snažil omluvit svou neúčast zdravotními důvody, což se pochopit dá. Ale vysvětlení Lucie Bílé mnohé šokovalo. Slavice prý nevěděla, kdy pohřeb je! „Popravdě řečeno, já jsem ani nevěděla, kdy ten pohřeb je. Měla jsem Věrušku moc ráda, moc. Za třicet let mé kariéry jsme se viděly dvakrát. Jednou jsem ji pozvala do svého pořadu a podruhé náhodou. Vážím si jí. Já se loučím s lidmi po svém a měla jsem práci, je mi to líto. Obdivovala jsem ji, ale na ten pohřeb jsem prostě nemohla jet," žehlila si to zpěvačka v deníku Blesk.

Autor: red
Video se připravuje ...