Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Film Yves Saint Laurent: Móda ustoupila příběhu o lásce a závislostech

Film Yves Saint Laurent vstupuje do kin
27. března 2014 | 12:00

Už dnes mohou nejen milovníci módy shlédnout film o jednom z nejslavnějších a nejtalentovanějších návrhářů pojmenovaný prostě Yves Saint Laurent. Nečekejte ale, že se životopisné drama bude točit jen kolem módy, naopak, jeho ústředním motivem je láska.

Film, který právě vstupuje do kin rozhodně není jen příběhem legendárních šatů, ale jeho ústředním motivem je vztah dvou mladých mužů, z nichž jeden je geniálním návrhářem a druhý chápavým obchodním partnerem. Portrét, který vytvořil režisér Jalil Lespert společně s životním partnerem slavného návrháře Pierrem Bergém, který poskytl nejen soukromé dokumenty a autentické nahrávky, ale také stal vypravěčem celého příběhu.

Film Yves Saint Laurent vstupuje do kin
Autor: Bioscop
Příběh mladého muže, který v jedenadvaceti letech převzal žezlo největšího módního domu Dior a o pár let později založil svou vlastní úspěšnou značku je protkán i temnějšími stránkami úspěchu. Jak jeho druh vypráví, Yves Saint Laurent často trpěl depresemi, které snažil utápět nejen v alkoholu a drogách, ale také v náruči různých často náhodných objektů. To vše dokumentuje skvělá kamera vytvářející dojem dobového filmu.

V titulní roli se představí mladičký herec Pierre Niney, který s herectvím začal už v jedenácti letech a je považován za jeden z největších talentů francouzské kinematografie.

Video se připravuje ...