Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Barbie bez make-upu! Vrásky, pihy a kruhy pod očima

Neupravená panenka Barbie bez make-upu vypadá hrozně.
9. dubna 2013 | 06:00

Upravené vlasy, dokonalý úsměv, bezchybný make-up... Barbie je zkrátka vždy perfektní. Napadlo vás ale někdy, jak by tahle kráska vypadala bez nánosu líčidel? Mexickou návrhářku Eddi Aguirre ano. A pohled je to vskutku děsivý!

Populární panenku zná celý svět. Hrály si s ní už naše maminky. Vždyť první Barbie spatřila světlo už 9. března 1959. Mít jí doma bylo a je snem téměř všech dívek. Kultovní panence se toužila podobat každá.

Vždy dokonale upravené vlasy, dlouhé řasy, sexy kočičí oči. Chybět nemůže ani rtěnka na perfektně tvarovaných rtech. Nezáleží na tom, zda na sobě má plesové šaty, lékařský plášť, dres na aerobik nebo skafandr astronauta.

Barbie "in natura"

Mexičanka Eddi Aguirre Cendejaz se teď rozhodla ukázat panenku tak, jak by skutečně vypadala. Bez všech těch šminek, umělých řas a vyžehlených odbarvených vlasů.

Nenamalovaná Barbie už tak skvěle nevypadá...
Autor: INT Eddi Aguirre Cendejaz

Odhalila světu skutečnou tvář snad nejnapodobovanější panenky vůbec. Odrostlé kořínky, kruhy pod očima, vrásky, pleť plná pih. Na bezchybných zubech se lesknou rovnátka.

Anketa
Měl by podle vás Mattel začít vyrábět panenku Barbie bez make-upu, se skutečnými tělesnými proporcemi?
ANO
63 %
NE
37 %
Hlasovalo: 2376 čtenářů
Děkujeme za Váš hlas!
Nikdo není dokonalý

Až doteď byl Ken jediný, kdo mohl po ránu Barbie bez make-upu spatřit. Díky mexické umělkyni teď tuhle šanci dostal celý svět. Snad teď konečně všechny ty mladé dívky, které se jí tak moc touží podobat, pochopí, že ani Barbie není dokonalá.

Navíc když antropologové nedávno porovnali její míry se skutečnými tělesnými proporcemi, zjistili, že žena s jejím tělem by měla nepřirozeně dlouhý krk a stejně tak nesmyslně přerostlé nohy.

Video se připravuje ...