Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Funkční oblečení Klimatex: Nejlepší volba pro vaše sportovní aktivity

Funkční prádlo můžete použít pro jakékoliv sportovní aktivity, ať už indoorové či outdoorové. Funkční prádlo je ideální pro cyklistiku, fitness, míčové hry... Funkční prádlo můžete použít pro jakékoliv sportovní aktivity, ať už indoorové či outdoorové. Funkční prádlo je ideální pro cyklistiku, fitness, míčové hry...
16. dubna 2012 | 08:40

Jste-li vyznavačkou aktivního pohybu nebo sportovním nadšencem, pak vám funkční prádlo přijde vždy vhod. Ať už jde o outdoorové či indoorové sportovní aktivity, jistě oceníte kvalitní oblečení, které propustí pot a současně drží optimální tělesnou teplotu. Ve vaší výbavě by zkrátka nemělo chybět!

Rádi bychom Vám představili jednoho z leaderů na trhu, společnost Klimatex, jejihž historie sahá až do roku 1949, kdy byl založen Výzkumný ústav pletařský v Brně. Jednotlivé výzkumné týmy řešily technologii, zpracování a úpravu tradičních textilních surovin a současně i vývoj nových především syntetických textilních materiálů, a to zejména těch, které se dosud do pletenin nevyužívaly. Za 6 dekád od svého založení firma nabrala spoustu zkušeností, které uplatňuje při vylepšování technických procesů a modernizace výroby. Spojení zkušenosti s precizností je vždy natolik silné, že výsledná kvalita vždy splní očekávání i náročnější klientely.

Na e-shopu Sportnanetu.cz si můžete vybírat ze široké škály funkčních sportovních oděvů této silné značky. Ať už jde o funkční prádlo dámské, pánské , dětské nebo sportovní doplňky jako batohy, rukavice nebo brýle.

Funkční sportovní prádlo je díky svým vlastnostem ideální pro všechna roční období, pro jakýkoliv druh sportu.

3 základní vrstvy funkčního oděvu

Člověk si udržuje tělesnou teplotu regulačními prostředky na stálé hodnotě. K regulaci teploty mu nemalou měrou přispívá vhodně zvolený oděv, který nejenže chrání tělo proti povětrnostním vlivům, ale také pomáhá tělu při termoregulaci např. odvodem vodních par z povrchu kůže. Aby byl regulační efekt co největší, je třeba funkční prádlo vhodně vrstvit.

Dnes nejčastěji používaným systémem vrstvení je „třívrstvý“ systém složený z funkčního prádla, tepelně-izolační vrstvy a ochranné vrstvy.

První vrstva: SACÍ

Tuto základní vrstvu tvoří funkční spodní prádlo. Hlavní funkcí této vrstvy je odvádět pot od pokožky směrem do ostatních vrstev a udržovat tak pokožku těla neustále v suchu.
První vrstva ve formě funkčního prádla nejenže odebírá vlhkost z povrchu těla, ale také zabraňuje tepelným ztrátám organismu.

Druhá vrstva: IZOLAČNÍ

Tato vrstva plní především funkci termoizolační. Díky speciální vazbě a použitým vláknům je ve struktuře textilie obsažen vzduch, který plní izolační funkci a zadržuje tak tělesné teplo. Tato vrstva také pomáhá odvádět pot ve formě vodní páry do dalších vrstev a dále do okolí. Na druhou vrstvu se používají nejčastěji různé typy fleecových materiálů (pojmem fleece jsou dnes nazývány všechny kartáčované úplety ze syntetických vláken).

Třetí vrstva: OCHRANNÁ

Třetí vrstva oblečení tvoří bariéru mezi organismem a okolím, a chrání tak tělo před nepříznivým počasím. Svrchní oblečení (bundy a kalhoty) musí být proto nepromokavé, aby vlhkost nepronikla k tělu, zároveň ale velmi prodyšné, aby se vlhkost vyprodukovaná tělem odpařovala snadno ven. Důležitá je také větruvzdornost a odolnost materiálu vůči mechanickému poškození. Větruvzdornost materiálu je důležitá proto, aby se zabránilo ochlazování pokožky větrem.

Využijte nyní skvělou zavádějící nabídku e-shopu SPORTNANETU.CZ

PROHLÉDNĚTE SI SKVĚLOU NABÍDKU FUNKČNÍHO PRÁDLA ZDE

Komerční prezentace

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...