Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Záhada: Indická žena se zmenšila do velikosti batolete! Nikdo neví proč!

25. srpna 2017 | 06:00

Indka Shanti Devi původně měřila necelých sto šedesát centimetrů. Začala se ale zmenšovat a ani doktoři nepřišli na to, jaká choroba může zapříčiňovat tento stav. Ve svých šedesáti letech je teď velká jako batole.

Když se Shanti narodil třetí potomek, začala na sobě pociťovat změny. Cítila, že se začíná zmenšovat. Řekla o tom i své rodině a přátelům, ale nikdo jí nechtěl věřit. „Po několika měsících, co nám tvrdila, že se zmenšuje, ale my jí nevěřili, jsme začali zjišťovat, že má pravdu.

Během čtyř měsíců se zmenšila o patnáct centimetrů, a to už bylo rozhodně vidět,“ řekl její manžel Gangacharan Kushwaha.

Shanti se zmenšuje už dvacet pět let, nyní je už zcela neschopná pohybu a musí se o ni starat ostatní. Vše totiž zhoršila nehoda, při které Shanti spadla na nemocné nohy došková střecha sousedů. „Žiji takto už skoro dvacet pět let, je to bolestivé. Nemohu sama dělat vůbec nic, jsem odkázána na ostatní. Občas se nudím, moc mi schází to, že nemohu jít na návštěvu k přátelům, jen se projít, zalít zahradu,“ posteskla si Indka.

Shanti prohlíželo několik různých doktorů, které k ní rodina za ty roky přivedla. Ani jeden si s její diagnostikou nevěděl rady. Indka tak na veškeré doktory zanevřela. Někteří odborníci se však domnívají, že trpí genetickou poruchou, jíž se latinsky říká Osteogenesis imperfecta – jinak je známa také jako nemoc křehkých kostí.

Autor: red
Video se připravuje ...