Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Pro dokonalý úklid: Vyberte si ten správný vysavač, ušetří vám práci!

Dnes už si můžeme vybírat z velkého množství vysavačů podle velikosti bytu, účelu nebo třeba designu.
16. května 2012 | 08:59

Příruční, tyčové, s vodním filtrem i ty robotické, které zvládnou úklid za vás. Bez praktických domácích pomocníků bychom se dnes už asi neobešli. A výběr je opravdu velký! Přesvědčte se na e-shopu hobbyman.cz, který vám nabízí kvalitní vysavače světových značek a výrobců za akční ceny!

Vysavač. Nejméně jeden najdeme snad v každé domácnosti. Život bez nich si snad už ani nedokážeme představit. Uklízíme s nimi drobečky ze stolu po rodinné snídani, odstraňujeme chlupy našich zvířecích mazlíčků, udržujeme podlahy bez prachu. Ty víceučelové nám dokonce vyčistí zašlapaný koberec i vzduch.

Jak si však vybrat ten správný, když typů a modelů je tak velké množství? V první řadě se zamyslete, co vlastně od nového vysavače požadujete. Rozmyslete se, zda je lepší zvolit levnější vysavač, do kterého však v budoucnu budete muset kupovat drahé sáčky nebo zda si radši připlatíte a vyberete si ten, který vysáty vzduch filtruje třeba přes vodu.

Nejdůležitějším parametrem při koupi nového vysavače je pak jeho výkon. Existují dva druhy měření výkonu. Výkon motoru, který se pohybuje od 1000 W do 1600 W a udává kolik energie daný vysavač potřebuje pro provoz. Tím druhým je výkon sací (150 až 400 W). Čím lepší je proudění vzduchu a podtlak, tím vyšší je sací výkon vysavače a vysávání je účinnější.

Vysavač, který uklidí za vás

Revolučním řešením je robotický vysavač. Ten je vhodný jak na koberce a dlažbu, tak také na dřevěné, laminátové podlahy nebo linolea. Nemusíte se bát, že spadne ze schodů nebo poničí vybavení domácnosti. Jeho dokonalé senzory zaznamenají každou překážku a obratně se jí vyhnou.

Jakmile začne docházet baterie, přístroj se opět vrátí na svou základnu a nechá se automaticky dobít. Pak zase může nerušeně pokračovat v práci. Už žádné odsouvání postelí, gaučů a těžkého nábytku! Robotické vysavače dokáží vyčistit i rohy místností a díky své praktické velikosti také obtížně dostupná místa.

Komerční prezentace

Video se připravuje ...