Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dopřejte si hodinového manžela!

Hodinový manžel opraví, přibije, zašroubuje vše, na co si vzpomenete.
15. října 2009 | 05:00

Je to tak, milé dámy, stále více z vás žije ´singl´, tedy sama. Většinou to jde, jako společník postačí kočka či kamarádka. Co když se ale doma něco porouchá?

V případě, že to nezvládnete sama a není po ruce žádný vhodný chlap, nastupuje hodinový manžel! Že jste o něm ještě neslyšely? Neděste se (netěšte se) - nemá nic společného s hodinovým hotelem či erotickými službami. Jde o chlápka, který vezme svůj vercajk (rozumějte kladivo, vrtačku a další propriety) a na zavolání vám přijde opravit či smontovat, co zrovna potřebujete.

Hodinového manžela si můžete představit jako ´kutila všech kutilů´. Zpravidla zvládá všechny mužské domácí práce, například:

* drobné stavební práce, opravy zdiva, pokládka dlažby, obklady zdí
* výměna zásuvek, výměna svítidel, instalace spotřebičů, anténní rozvody
* opravy kapajících kohoutků, opravy protékajících WC, instalace baterií
* lakýrnické a malířské práce
* pokládky a údržba podlah, parkety
* montáže nábytku, drobné truhlářské práce, opravy nábytku
* úklid a čištění koberců a dlažby
* údržba zahrady, sekání trávníku, střihání okrasných keřů a živých plotů, kácení stromů, štípání dřeva

Hodinových manželů u nás přibývá jak hub po dešti. Pánové si svoji práci pochvalují. Pokud na toho svého budete příjemná (určitě nezaškodí malé pohoštění, chlebíčky, lahvinka piva), můžete si s ním i příjemně popovídat a kdo ví? Možná může dojít i na něco víc (to ale nevyžadujte a nechte na situaci!)

Kde hodinového manžela seženete? V některých lokalitách se objevují letáky, které takovouhle službu nabízí. Jinak stačí projít internet. Ve vyhledávači zadáte heslo "hodinový manžel" a uvidíte, kolik vám jich vyjede. Důležitá rada! Není od věci si cizího muže prověřit, než si ho pozvete do bytu. Nestyďte se požádat dotyčného o nějaké doporučení (například kontakt na spokojenou zákaznici), nebo si napoprvé vezměte do bytu kamarádku.

A kolik za služby hodinového manžela zaplatíte? Není to tak zlé. V Praze se jejich ceník pohybuje od 250 do 500 korun za hodinu. K tomu však musíte připočíst i náklady na dopravu a použitý materiál. V ostatních částech republiky seženete i levnější.

Tak co, zkusíte to? Své zkušenosti můžete napsat do diskuze pod článkem.

Autor: INT, brum
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...