Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

I na svatbě se dá (trochu) ušetřit! Poradíme vám, jak

I na svatbě se dá ušetřit
20. března 2009 | 12:43

Svůj velký den bychom si měly opravdu užít. Na rozdíl od našich maminek, které byly většinou sešněrovány konvencemi, máme jednu velkou výhodu: svou svatbu si můžeme uspořádat podle našich přestav. Jediné, co nás může limitovat, jsou peníze…

Chcete se vdávat v kostele v dlouhých šatech s vlečkou? Nebo vás láká svatba na louce, kdy vám bude chladit nohy ranní rosa a vítr jemně čechrat vlasy? Nic není nemožné. Nemusíte podléhat žádným módním trendům. Bude to váš den, proto se nebojte uskutečnit všechna svá přání. A pro jednou nedbejte na rady rodičů ani známých.

I na svatbě se dá ušetřit
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Když vás limituje rozpočet
Není vaše finanční situace zrovna růžová, ale i přesto nechcete svatbu odkládat? Na přípravách svatby můžete ušetřit. Ale pozor! Ani tak to nebude zrovna za „hubičku“. Svatba prostě něco stojí.

KDYŽ VÁS TRÁPÍ FINANCE

Rozložte si nákupy
Vše, co budete ve svůj vysněný den potřebovat, nakupujte postupně. Náklady se vám rozloží do několika měsíců a tak úbytek peněz z vašeho konta nebude tak citelný.

Svěřte fotky kamarádům
Máte v okruhu nějakého kamaráda, který umí hezky fotit? Výborně! Poproste ho a určitě vám vyjde vstříc. A vy se hravě obejdete bez drahého fotografa.

Využijte oddávacích dnů
Vyhnete se tak poplatkům za speciální termíny. A také se vyvarujte drahých zámků, kde se musí platit hodinový pronájem. Je spousta jiných a krásných míst, kde nemusíte platit ani korunu navíc.

Oběhněte půjčovny
Pokud si nechcete pořizovat luxusní drahou róbu, využijte služeb půjčoven. Ale pozor: neukvapujte se! I v cenách půjčoven mohou být velké rozdíly. Proto jich navštivte několik, nebo si v pohodlí domova prohlédněte nabídku salónů na internetových stránkách.

Přemluvte kamarádku
Pokud máte šikovnou kamarádku nebo kolegyni v práci, která umí krásně šít, kupte si látku a svěřte svou svatební róbu do jejích rukou. Ušetříte tak rázem několik tisíc.

I na svatbě se dá ušetřit
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Zlato není nutné
Kde je psáno, že musíte mít prsten ze zlata a diamantů? Alternativou může být i chirurgická ocel, titan nebo stříbro. A uvidíte, že od bílého zlata prsten nikdo nerozezná.

Levná kytice
I menší kytice může být krásná. A ještě více ušetříte, když si necháte uvázat sezónní květiny. Jsou totiž levnější.

Auto od známých
Proč byste měla jet na radnici v kočáře nebo limuzíně? Stačí správně nazdobené auto. A co když žádné nevlastníte? Pak poproste své známé. Role řidiče novomanželů se někdo z nich zhostí určitě rád.

Upečte si koláče
Nechcete platit za koláče v cukrárně či pekárně? Pak znovu využijte pomoci kamarádek, babiček a tetiček. Upéct sladké dobroty zvládnete bez problémů i samy.

Motýl s krémem
Autor: Dušan Křístek

Alkohol z vlastních zdrojů
Chcete ušetřit na tvrdém alkoholu? Pak poproste majitele restaurace a využijte vlastních zdrojů. A nebo nechte svatebčany, ať si tvrdý alkohol zaplatí sami.

Ušetře na jídle
Kde je psáno, že musíte uspořádat hostinu, kde se bude servírovat humr a zaječí paštička? Objednejte sud piva a upečte prase. Nálada svatebčanů bude nakonec možná uvolnější, než když budete sešněrovaně sedět u svatebního stolu.

Puste si CD
Nemůžete si dovolit drahý hudební doprovod? Nevadí. Stačí obyčejný přehrávač. A výběr hudby bude jen ve vašich rukou.

TIPY, KAM NA WEBU

Vše, co potřebujete vědět o svatbě, najdete na:
www.svatba.cz, www.beremese.cz, www.tvoje-svatba.cz a www.svatebni.cz

Svatby na klíč vám zajistí tyto agentury:
www.svatba4u.cz, www.romantikparis.cz, www.easywedding.cz

Chcete svatbu na klíč?

Patříte mezi ty šťastnější, které se na peníze nemusí ohlížet? Toužíte po originální svatbě, ale nevíte, jak na to? A nebo vám jen chybí čas? Pak využijte služeb svatebních agentur. Svatební koordinátor vám pomůže přetvořit přání ve skutečnost a vás to nebude stát zbytečné nervy. Jediné, co bude od vás potřebovat, jsou přesné instrukce.

Jak na to?
Pokud nevíte, kde začít, zkuste internet. Své služby zde nabízí celá řada různých agentur. Určitě se vám podaří vybrat tu správnou. A navíc: orientační konzultace, kdy si upřesníte rozsah služeb a přání bývají většinou zdarma. Proto budete mít možnost, nechat si vše pořádně projít hlavou. A co když máte vybráno? Kontaktujte agenturu a domluvte si s koordinátorem schůzku. Svěřte mu své představy a uvidíte, že se většinu z nich určitě podaří realizovat.

I na svatbě se dá ušetřit
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Co vám agentura zařídí?
V podstatě všechno. Od zajištění správného místa až po výběr svatebních šatů a realizaci slavnostní hostiny. Rozsah služeb není většinou omezen, záleží jen na tom, jaká přání máte a kolik jste ochotné do vašeho výjimečného dne investovat. A i v tomto případě platí, že drahé neznamená nutně nejlepší. Důležitější bývá někdy originální nápad.

Kolik to bude stát?
Svatbu na klíč můžete pořídit už od 12 000 Kč. Cena závísí na rozsahu služeb, které budete chtít od koordinátora zajistit.

Autor: připravila: duš
Video se připravuje ...