Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Numeroskop na srpen

Nejlepší ze všech je pak zelenina vodní meloun, který obsahuje 92 procent vody, osm procent cukru a také vápník, hořčík, draslík a sodík. Navíc obsahuje také dostatek vitaminu C, betakarotén (prekurzor vitaminu A) a lykopen – antioxidant mající silné protirakovinné účinky.
3. srpna 2009 | 14:15

Chcete vědět, na co se můžete těšit, co vás v tomhle měsíci čeká a nemine? Zajímá vás, co vám slibuje na srpen vaše životní číslo? To si lehce spočítáte ze svého data narození.

Vypočítejte si své životní číslo

Například člověk narozený 12. 3. 1980 bude mít životní číslo 6 (1+2+3+1+9+8+0=24=2+4=6).

1

Zdá se vám, že vše přijde vždy se zpožděním. Když se rozjedete v práci, potká vás láska, kterou jste chtěla v době, kdy se vám nedařilo, a obráceně. Tak přesně tento pocit můžete v srpnu často zažívat. Nejraději byste měla obojího hojně, ale rozkrájet se nedokážete. Takže teď si vychutnávejte romantiku, chvíle něhy, příjemná setkání a volnější tempo – bude to stát za to. Jestli pojedete na dovolenou sama, máte šanci někoho „ulovit“ a vrátit se domů s nezapomenutelnými zážitky. Všímejte si také více svých snů – zapisujte si je – můžete v nich najít inspiraci.

2

Srpen vám přinese mnoho zajímavých plánů a nápadů, které ale zřejmě zůstanou nedokončené. Úmysly sice budete mít dobré, ale času málo, takže jestliže nechcete plýtvat energií, zvolte si ty nejzajímavější a jich se držte. Na ně se soustřeďte a snažte se je dotáhnout do konce – měly by se vydařit. Jinak by se vám měla podstatně zlepšit nálada, protože tento čas přinese i hodně zábavy, zajímavá setkání a hodně komunikace. Zdravotně se snažte podpořit dýchací soustavu a choďte na čerstvý vzduch. Na cestách buďte ve střehu.

Užijte si léto!
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

3

Srpnové dny byste měla využít především k vyřešení mnoha pracovních úkolů, plánování a k zajištění své budoucnosti. Pokud pojedete na dovolenou, snažte se co nejvíce relaxovat a lenošit – načerpejte síly. Ideální by byl pro vás lázeňský pobyt nebo pobyt u moře s odpočinkovým programem. Po svém návratu se pak co nejrychleji aklimatizujte a zapojte do pracovního procesu. Soustřeďte se na materiální stránku, naplánujte si vyvážený rozpočet. V oblasti financí vám může vše usnadnit výhra, dar nebo šťastná náhoda.

4

Jak se zdá, to pravé léto pro vás začne právě ve druhé polovině prázdnin – tedy v srpnu. Máte šanci prožít dobrodružství, pokud se ovšem dobrodružství a náhodám nebráníte. Jestliže ano, budete možná zneklidněná nečekaným vývojem událostí, které nebudou zapadat přesně do vašich nalinkovaných plánů. Každopádně se ale nebudete nudit a oproti předchozímu období zažijete více legrace a možná i novou lásku – ta však nebude trvat dlouho a bude patřit k těm letním, pomíjivým. Za volantem raději neriskujte – hrozí vám nehody a úrazy.

5

Srpnové dny budou pro vás velmi harmonické a pohodové. V centru vaší pozornosti budou city, ale také umění, móda a obchodování – to vše vám bude zpříjemňovat a zkvalitňovat život. Pokud tedy budete na dovolené, patrně vás neuspokojí pouhé lenošení na pláži, ale také výstavy, muzea, módní přehlídky a lákavé nákupy. Ve financích by se vám mělo dařit, takže si udělejte radost a kupte si nějaký zajímavý model, módní doplněk, umělecký předmět nebo starožitnost – jako skvělý suvenýr z cest. Můžete se pustit i do vlastní kreativní tvorby.

6

Srpen vám přinese více napětí a nervozity a tak budete muset stále hledat něco, čím byste se mohla dostat znovu do rovnováhy. Zabere vám to více času a energie, ale bude to nezbytné. Takže si pro péči o duši vyhraďte čas, vyhledávejte klid, meditujte, relaxujte a nenechte se zatáhnout do hádek a cizích záležitostí. Jinak můžou události tohoto měsíce odstartovat ve vašem životě velmi stresující změny a špatné zkušenosti. Možná taky budete muset ošetřovat někoho blízkého nebo sama hledat pomoc u psychologů.

V době, kdy jsem ještě Egypt měla ráda.
Autor: ilustrační foto: SHUTTERSTOCK.COM

7

Nákup školních pomůcek pro vaše drobečky se vám letos prodraží více než v jiných letech. Ať už to bude proto, že máte další dítko školou povinné, nebo jinými nároky školy, pořádně to zatíží váš rodinný rozpočet, takže budete muset hledat rezervy a další zdroje příjmů – ty by se vám mohlo podařit najít. Budete ale značně přepracovaná a přetížená mírou povinností a starostí. Taky se ve větší míře může objevit nespavost. Najděte si proto co nejvíce času i na sebe. Koneckonců je stále ještě léto – nezapomínejte na to.

8

V této době se budete především dívat do budoucnosti – snažte si zajistit co nejlepší podmínky – budete na tom moct stavět v následujícím období. Všechna rozhodnutí pečlivě zvažte, ale neměla by být zatížená zbytečným sentimentem nebo obavami z následujících událostí. I když možná pociťujete strach z neznámého, můžete se opřít o svou sebedůvěru, která je založená na vašich skvělých schopnostech – nemáte se čeho obávat. Naopak se ve vašem životě otevírají nové dveře, kterými můžete vstoupit do příznivějších zítřků. Důvěřujte si a vkročte do nich!

9

Srpen přinese řadu nových příležitostí – v osobních vztazích i v kariéře. A navíc konečně příval nových sil, které potřebujete k tomu, abyste se jich mohla chopit. Najednou se vám bude zdát, že vlastně nic není tak hrozné, jak na první pohled vypadalo v předchozím období, a že všechny své zkušenosti můžete nyní velmi dobře využít a prosadit. Pokud máte doma prvňáčka, budete možná vy sama očekávat příchod nového školního roku netrpělivěji než on. Takže už od poloviny srpna budete žít jenom přípravami a nákupy.

Autor: Anna Bella Hýblová