Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Numeroskop na květen

Představte si jaro
1. května 2009 | 12:06

Chcete vědět, na co se můžete těšit, co vás v tomhle měsíci čeká a nemine? Zajímá vás, co vám slibuje na květen vaše životní číslo. Lehce si ho spočítáte ze svého data narození.

Vypočítejte si své životní číslo

Například člověk narozený 12. 3. 1980 bude mít životní číslo 6 (1+2+3+1+9+8+0=24=2+4=6).

1

V této době si nemusíte dělat žádné starosti s tím, jestli se vám i v budoucnu podaří zajistit si slušnou životní úroveň – příležitosti k ziskům si vás samy vyhledají. Stačí, když je rozpoznáte a chopíte se jich. Klíčovými slovy v těchto květnových dnech budou pro vás: sebedůvěra a rozhodnost. Fyzicky i psychicky budete odolnější, máte příležitost nastolit rovnováhu ve všech aspektech svého života. Jedno nebezpečí tu ale přece jenom je a má jméno „arogance“, ne každý z vašeho okolí by si ji mohl nechat líbit.

2

Ve vašich vztazích se objeví silné napětí, a pokud se budete chtít vyhnout sporům, bude vás to stát hodně trpělivosti a diplomatického úsilí. Pocítíte, jako byste byla naladěná na myšlenky a pocity lidí ve svém okolí, takže kontakt s problematickými lidmi vás okamžitě rozladí a vy sama pak budete muset najít cestu, jak nastolit znovu svou duševní rovnováhu. Díky silné vnímavosti vás možná přiláká svět mystiky, léčitelství a nejrůznějších duchovních nauk. V této době vám hrozí ztráty, takže byste měla být maximálně opatrná na své věci.

3

Čeká vás cestování, dobrodružství a nová přátelství, takže budete ve svém živlu. Nebojte se nahlas říci, co vám vadí, co byste chtěla od života, od partnera nebo třeba od zaměstnavatele. Jakmile to vyslovíte, mile vás překvapí, jak se začnou věci dávat do pohybu přesně podle vašich přání. Najednou se objeví nové příležitosti a podněty, které vás budou stimulovat k dalším aktivitám – berte je jako výzvy. Měsíc květen je pro vás měsícem komunikace – ústní i písemné, studia a přijímání nových informací. Láskyplný první máj vám přinese vytoužené setkání…

4

V této době vás plně zaměstnají problémy vašeho partnera. Všechno, co si nadrobil, nyní naservíruje i vám a bude očekávat, že si na celé té „dobrotě pochutnáte“ s ním. A protože ve vás tento měsíc probudí větší účast a citlivost, jen těžko odoláte. Svou podporu budete muset projevit možná i v práci nebo svým příbuzným, kteří vás budou nyní navštěvovat více než jindy. Snažte se v této době nespěchat a více relaxovat, jen tak se vyhnete hrozícím depresím. Fyzicky posilte svou imunitu pořádnou dávkou vitaminů a začněte s otužováním.

5

Nesmírně inspirativní období, které máte před sebou, byste měla využít při nějakém tvůrčím koníčku nebo v umělecké profesi, protože vaše nápady budou k nezaplacení. Vaše mysl poběží na plné obrátky, což může přinést také maximální studijní výsledky, hlavně pokud se potřebujete zdokonalit v cizích jazycích. Díky této zvýšené aktivitě se vám podaří usměrnit energii, která by jinak mohla způsobit silný vnitřní nepokoj. Snadno se vám taky může stát, že se probudíte uprostřed snu s novým nápadem, který budete chtít okamžitě realizovat. Počítejte proto s nespavostí.

6

Májové dny projdou kolem vás bez vašeho povšimnutí, takže oslavy prvního máje budou více záležitostí ostatních než vás samotné. Důvodů může být více – vaše zvýšené pragmatické uvažování, velké pracovní vytížení nebo nějaké zdravotní komplikace. Do cesty se vám také můžou postavit nečekané finanční potíže, se kterými se budete vypořádávat přinejmenším po celý květen. Proto se ve vás vzedme vlna marnosti, bezmocnosti a pochybností o sobě. Abyste vše dokázala vyřešit, budete muset projít procesem sebezkoumání a zjistit, kde se stala chyba.

7

Květen může svými událostmi připomínat uragán, který vás strhne a změní mnohé z toho, čím jste doposud žila. Abyste se pak ze všeho dokázala vzpamatovat, budete se muset uchýlit do přírody, kde zklidníte svou psychiku a najdete zase sama sebe. Uposlechněte také vnitřní nutkání číst, studovat a bádat v duchovní oblasti, zdokonalovat se – můžete najít řadu odpovědí na otázky, které si klade vaše zvídavá duše. V partnerství se vyhněte žárlivým scénám, podezíravosti a přemýšlejte o budoucnosti s chladnou hlavou. Dopřejte si více odpočinku a péče o své zdraví.

8

Silný příval citů a láska jako z červené knihovny bude pro vás charakterizovat letošní měsíc lásky – máj. Ve vašem životě se objeví někdo, s kým vytvoříte pevný svazek na dlouhá léta. To, co v této době učiníte, se dá jen těžko předvídat, protože lidé, s nimiž se nyní setkáte, patří k těm osudovým – můžou převrátit naruby vaše city i váš dosavadní život. Počítejte s výzvami, budete se muset rozhodnout a tato rozhodnutí prověří vaši integritu a víru v sebe. Možná založíte nový domov nebo přinejmenším zdokonalíte ten stávající.

9

Uvnitř vás samé to bude vřít jako v sopce, takže vám nezbude nic jiného než se otevřít a svěřit se se vším, co se vám honí hlavou – partnerovi, rodině nebo alespoň čistému papíru či plátnu, protože i psaní nebo malování je dokonalý způsob, jak vyjádřit své emoce. Pokud tak neučiníte, dočkáte se psychických komplikací, nespavosti i problémů s okolím – „sopka“ může vybuchnout a zničit vás samotnou i vše kolem. Jde totiž o vysokou mentální energii, kterou se musíte v této době naučit ovládat. Ideální je vyzkoušet nejrůznější uvolňovací techniky, jógu, apod.

Autor: připravily: ANNA BELLA HÝBLOVÁ, mif, lena