Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Dokonalý odpočinek? Vyrazte do Vysokých Tater

19. srpna 2021 | 00:00

Každý z nás potřebuje čas od času vypnout a utéct od všech starostí. Odpočinout si a zároveň načerpat energii na pošmourný podzim, jsem se v létě rozhodla i já. Mojí dovolenkou destinací se staly čarokrásné Vysoké Tatry.

A proč zrovna ony? Cestování k moři je stále plné omezení a za humny je přece tak krásně. Pobyt na čerstvém horském ovzduší spojený s turistikou působí jako balzám na duši a zlepší i fyzickou kondici.

Do kolen vás dostane úchvatná příroda tatranské krajiny
Autor: Zuzana Mikušová

V Tatrách jsem vždy byla jen v zimě a tak byl nejvýš čas poznat je i v letním hávu. A protože základem bezchybně prožité dovolené je i kvalitní ubytování, pustila jsem se do hledání. Na první pohled mě zaujal portál travelking.cz, který nabízí širokou nabídku pobytových balíčků u nás, tak i na Slovensku a v dalších zemí (například Maďarsko, Chorvatsko). Výhodou těchto balíčků je, že se nemusíte o nic starat. Máte zajištěné ubytování, stravu a navíc i doplňkové služby či aktivity, které byste si v případě objednání přímo přes hotel museli doplatit.

Otestováno za vás

S kamarádkou jsme se shodly na pobytu ve čtyřhvězdičkovém hotelu Panorama hotel přímo v centru Štrbského Plesa a hned nám bylo jasné, že jsme si vybraly správně. Z každého pokoje je totiž nádherný výhled na Vysoké nebo Nízké Tatry (podle toho, v jaké části hotelu máte ubytování). Velkým bonusem je i blízkost ledovcového jezera Štrbské Pleso, které se nachází pouhých 400 metrů od hotelu.

Autor: Zuzana Mikušová

Ubytované jsme byly v prostorném pokoji s balkónem a výhledem na Vysoké Tatry. Kromě standardní výbavy jsme měly k dispozici zdarma i minibar s alkoholickými i nealkoholickými nápoji, který hotelový personál každý den doplňoval. Ten jsme ocenily hlavně po náročných procházkách, když už jsme neměly sílu na posezení v hotelovém baru.

Samostatnou kapitolou byla strava. Na bufetových stolech kromě tradičního sladkého i slané pečiva, sýrů a uzenin, nechybělo ani čerstvé ovoce a zelenina. 

Autor: Zuzana Mikušová

A z večeří jsme byly přímo nadšené. Servírovala se polévka, na výběr bylo několik druhů teplého jídla a na závěr nechyběla ani sladká tečka v podobě dezertů. Jídla nám podával personál v rouškách, který na objemu porcí rozhodně nešetřil.

V hotelu jsme pobyly 4 dny a stálo to za to. Ledovcové jezero jsme prozkoumaly ze všech úhlů, celé jsme ho obešly a nenechaly si ujít ani plavbu na půjčené loďce. Zdolaly jsme několik turistických tras po horských masivech a lanovkou se vyvezly i k Velkému Solisku. Dolů jsme šly pěkně „po svých“ a proto jsme ocenily i wellness centrum našeho hotelu. Vyzkoušely jsme finskou, parní i infračervenou saunu a osvěžily se v zóně studených dešťů a tropických sprch.

Klidný hotel

Velkým plusem je i tiché prostředí našeho hotelu, který je dokonale odhlučněný. Na pokoji tak neslyšíte hluk z ostatních místností a můžete nerušeně relaxovat. Proto je ubytování vhodné i pro mladé páry, které ještě nemají rodinu a neruší je tak dětský křik.

Autor: Zuzana Mikušová

Ostatně to jsme si pochvalovaly i my dvě, obě jsme mámy malých prcků, ale občasný relax bez dětí není na škodu. Spokojená a odpočatá maminka rovná se šťastné dítě.

Příště sem ale určitě vyrazíme s celou rodinou. Hotel totiž nabízí 11 typů pokojů určených, jak pro partu kamarádek, tak i pro malé a větší rodiny. V nabídce jsou i velké apartmány s obývacím pokojem a kuchyňkou.

Děti se můžou vyřádit v hotelovém dětském světě Panorama, kde si můžou zahrát společenské hry, zacvičit si nebo si něco hezkého namalovat. V případě pěkného počasí si užijí i dětské hřiště s houpačkami a skluzavkami.

Děti se můžou vyřádit na venkovním hřišti
Autor: Zuzana Mikušová

Nic nepotvrzujte, hned rezervujete

I příště využiji služeb portálu travelking.cz, protože přímo na jejich stránkách vybírám a rezervuji konkrétní termín pobytu. Odpadá tak volání do hotelu a ověřování dostupnosti, což bývá někdy otravné. Zvlášť, když se nedovoláte hned. Navíc všechny nabízené hotely jsou ověřené přímo zaměstnanci travelking.cz, kteří v nich strávili několik dní. O svých pobytech píšou i autentické recenze, které vám pomůžou při výběru. Na nic nečekejte a začněte si plánovat svoji snovou dovolenou.

Autor: sir
Video se připravuje ...