Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Milujete hory? Dejte si pod stromeček nevšední zážitky na Zugspitze

20. prosince 2019 | 10:00

Podle průzkumů si velká část dospělých přeje najít pod stromečkem dovolenou. Pokud máte děti, pak největším oříškem zpravidla bývá vybrat takovou, kde si to potomci užijí, ale rodiče u toho nevypustí duši. My o takovém místě víme. „Vezměte s sebou děti a najděte sebe,“ říkají pod Zugspitze a my jim dáváme za pravdu.

Máte pocit, že vaše rodina i děti už všechno má? Přijde vám každý rok těžší a těžší vybrat něco originálního? Zkuste si letos pod stromeček nadělit hory. Ale takové, které si užijete tak, jako nikdy předtím, v létě i v zimě.

Hotely, kde se postarají o děti, aby dospělí mohli alespoň část dne sportovat nebo relaxovat, jsou čím dál tím oblíbenější. Ovšem v Kinderhotelu Alpenrose v Lermoosu u Zugspitze ale celý koncept dovedli k dokonalosti. Protože tady to bude bavit celou rodinu.

V první řadě, děti jsou zde vítány. V hotelu jim nabízejí nejen možnost skvělé zábavy, ale praktické věci, od všude dostupných plen, malých umyvadel a toalet až po jídlo pro kojence i teenagery. Člověk si tak může užít čas s rodinou v klidu a pohodě a navíc v luxusním prostředí hotelu, který fantasticky ladí s úžasnou scenérií alpských kopců.

Pro nadšené lyžaře

Pokud patříte mezi nadšené lyžaře, oblast kolem Zugspitze nezklame. Sjezdovky se nacházejí v nadmořské výšce 2000 až 2700 metrů nad mořem, a tak se můžete spolehnout na ty nejlepší sněhové podmínky po velkou část zimy i jara. Na nejvyšší hoře Německa najdete převážně lehčí až středně těžké sjezdovky. A pokud si na ně vaše děti ještě netroufnou, v hotelu se rozhodně nudit nebudou.

Autor: 

Kde se zabaví děti

Od kojence po teenagery, pro každé dítě se v hotelu přes den a večer najde bohatý program, který je v ceně ubytování a nemusí se platit extra. V dětských klubech mohou s profesionálně vyškolenými instruktory dělat cokoliv, co je baví: cvičit, tančit, tvořit, hrát divadlo, hrát si se zvířaty, venku, v tělocvičně nebo v dalších obřích hernách, které jsou vybudovány s notnou dávkou fantazie.

Když chcete relaxovat

Většina z nich si nadšeně užije i vodní svět, jehož součástí je vnitřní i venkovní bazén, pirátská loď s pískovištěm nebo třeba tobogán. Na ten navazuje welness zóna, ve které najdete sauny nejrůznější typů - solné, bylinkové, klasické finské nebo i biosaunu. Do dvou  hodin odpoledne mohou využívat sauny i děti do 16 let, pak je čas vyhrazen těm, kteří přijeli za tichem a relaxací. Tu nabízí třeba příjemná meditační zóna se speciálními lehátky. Relaxovat můžete i během masáží, zábalů a další péče, kterou už si platí každý host sám.

Relaxační zóna s meditační hudbou a zvukem tekoucí vody
Autor: Kinderhotel Alpenrose

Když chcete zážitky

 Oblast kolem městečka Lermoos  je bohatá také na zážitky. Hotel nabízí pro každého něco – vycházky do přírody, na sněžnicích nebo po tmě s loučemi, jiní se možná rádi připojí k degustaci vín. Mimochodem - hotelová restaurace a menu nabízí gurmálnský zážitek sám o sobě a z pětichodového menu si vybere opravdu kadžý.

Pro nás byl vždycky neskutečný zážitek sáňkování. Tady se vám fakt splní vaše přání, o kterém jste jako děti snili pokaždé, když jste táhli saně do kopce: kéž by tu byl nějaký výtah, který by to zvládl za mě. U Zugspitze si vyjedete na kopec kabinkovou lanovkou a pak si užíváte dlouhou, rychlou a neskutečně zábavnou noční jízdu po sjezdovce nebo dráze. A ačkoliv otevřené bary a restaurace lákají návštěvníky do pozdních hodin, málokomu se chce ze sáňkování dřív.

Sáňkařské zážitky nabízejí například Ehrwalder Alm střediska Biberwier, Berwang, Grubigstein v Lermoosu nebo Bichlbach. Více informací najdete zde.

Skvělým zážitkem je výlet na vrchol Zugspitze. Tam se dostanete kabinovou lanovkou Tiroler Zugspitzbahn z rakouské strany, můžete jet pochopitelně i z německé. Na samotném vrcholu hory vás v první řadě čeká úžasný panoramatický výhled na vrcholky německých, rakouských, švýcarských i italských kopců, kterých je za dobrého počasí vidět až 400. Malá historická budka pro celníka jen utvrdí člověka v názoru, že je skvělé a že jsme vděčni, že máme možnost přecházet hranice bez složitých kontrol.

Ehrwalder Alm nabízí skvělé lyžování i fantastické výhledy
Autor: Kinderhotel Alpenrose

Ti, kteří se svobodným pohybem nebo panoramatickým výhledem nedojímají, mohou navštívit muzeum věnované vysokohorské turistice nebo restauraci. A pokud přeci jen patříte mezi romantiky, zážitkem z říše snů pro vás určitě bude svítání na Zugspitze. Vystoupat na horu za tmy a sledovat východ slunce z výšky 2 963 m je jedna z věcí, kvůli které bych se na Zugspitze vydala i mimo lyžařskou sezónu.

Když vás zaskočí počasí

Znalci často namítají, že rakouské Alpy jsou často nevyzpytatelné na počasí a za sluncem že máte zamířit do italských  Dolomit. A já na to odpovídám: nikde nebyly děti tolik nadšené ze sněhové bouře, jako v Kinderhotelu: bazén, kulečník, herní zóna s konzolemi pro starší, zmrzlinový bar po celý den, to vše si za ošklivého počasí užijete po celý den a bez výčitek.

Pirátská loď ve vodním světě
Autor: Kinderhotel Alpenrose

Jak se tam dostanete

Cesta z Prahy přes Mnichov trvá kolem šesti hodin, záleží na hustotě provozu. Výhoda? Obejdete se i bez rakouské dálniční známky.

Ceny skipasů najdete zde, na Zugspitze je to orientačně 48 eur / den / dospělý a 24,50 / den / dítě od 6 do 15 let.

Nabídku pokojů a ceník najdete zde. Za ultra-all inclusive si pochopitelně trochu připlatíte, za své peníze dostanete ale opravdu nevšední zážitek, luxus a pohodu. A právě proto je taková dovolední ideální jako dárek za vsvdčení nebo k vánocům pro celou rodinu.

Autor: Irena Sládečková
Klíčová slova: cestování, lyžování
Související články
Video se připravuje ...