Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Nejlepší dárky pro děti? Když jsou s rodinou! Vezměte je do tepla a za zábavou

3. prosince 2018 | 10:00

Exotická Dubaj není zdaleka jen místem pro ty, kteří milují relax na pláži a koupání. Na své si přijdou i děti. Například v největším zábavním parku na středním Východě, který zahrunuje i Legoland nebo Bollywood land. A zkrátka rozhodně nepřijdou ani milovníci vychytaných vodních parků i jejich různorodých atrakcí!

Dubai Parks and Resorts

Je největší zábavní park na středním Východě, zahrnující Legoland, Motiongate, Bollywood land a relaxační Riverland, ale také akvaparky, které se postarají o to, že se vám pořádně rozbuší srdce.

Bulvár Riverland pak nabízí zábavu, dobré jídlo a špičkovou relaxaci. Uprostřed toho všeho dění můžete dokonce strávit noc, a to v hotelu Lapita, polynéském luxusním resortu uvnitř parku.

Více informací o tomto zábavním parku najdete zde na visitdubai.com.

IMG Worlds of Adventure

Jedna z nejnovějších dobrodružných destinací Dubaje, IMG Worlds of Adventure je rovněž největším krytým zábavním parkem na světě. Menší děti si užijí dobrodružství s oblíbenými postavičkami z Ben 10, Gumball, The Powerpuff Girls a LazyTown.

Každý se pak může ponořit do komiksového světa Marvel s postavami z komiksů Spiderman a The Avengers, včetně Hulka, Ironmana a Thora. Nenechte si ujít ani dinosaury v životní velikosti v zóně The Lost Valley. Mezi vším tím dobrodružstvím si můžete udělat čas i na nákup, dobré jídlo nebo kino.

Více informací o tomto zábavním parku najdete zde na visitdubai.com.

Aquanventure Akvapark

Vodní park Aquaventure, situovaný v rozlehlém rezortu Atlantis The Palm, je největším akvaparkem v Dubaji. Zdejší atrakce patří mezi ty nejadrenalinovější, jaké v akvaparcích po celém světě najdete. Samotný park se skládá ze dvou hlavních věží (Poseidon a Neptun), které jsou propojeny obří línou řekou, přepravující návštěvníky mezi skluzavkami.

Milovníci adrenalinu mají řadu možností, ti nejodvážnější však nemohou vynechat Poseidonovu pomstu a atrakci zvanou „Leap of Faith“. Při první zmíněné se návštěvník postaví do průhledné uzavřené svislé trubice a následně se pod ním otevřou padací dveře, takže padá volným pádem k zemi. Ta druhá představuje jednoduše doširoka otevřený a téměř kolmý skok, který zvládnou jen velmi silné povahy.

Více informací o tomto zábavním parku najdete zde na visitdubai.com.

Akvapark Wild Wadi

Tím nejpůvodnějším z dubajských vodních parků je pak akvapark Wild Wadi Waterpark, který turisty i místní obyvatele všech věkových kategorií baví od roku 1999. Těžko však uvěřit, že je starší než 15 let – atrakce jsou neustále vylepšovány a vše vypadá naprosto dokonale.

Největším klenotem tohoto akvaparku je už dlouho skluzavka Jumeirah Sceirah. Je 120 m dlouhá a návštěvníci v ní po pádu padacími dveřmi dosahují rychlosti 80 km/h. Některé skluzavky si lze sjet na raftu, třeba na vzrušující atrakci Tantrum Alley, kde se rafty s až čtyřčlennou posádkou řítí dolů po strmé skluzavce, nebezpečně blízko jejích hran, až kaskádou skluzavek doklouzají do spodního bazénu.

Více informací o tomto zábavním parku najdete zde na visitdubai.com.

 

Autor: red
Video se připravuje ...