Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Prázdniny jsou v půlce: Kam vzít děti první srpnový víkend?

  • Hrad Bouzov láká na karneval po děti
    30. července 2015 | 07:00

    Tropická vedra už jsou snad pryč, a tak se mnoha lidem vrátila chuť vyrážet na výlety a všelijaké akce, které se konají na hradech, ve skanzenech či jen tak v přírodě. Tento víkend se můžete vydat do Rožnova za kováři, na Svojanov za divadlem, a pokud vás lákají rytířské bitvy, zkuste Vimperk. 

  • 1. Za divadlem na Svojanov

    ...
    Autor: Svojanov.cz

    Vydejte se na hrad Svojanov, na kterém nachystali na nadcházející víkend přehlídku divadla. „Připravili jsme celodenní vystoupení na sobotu i na neděli. Přes den budou k vidění zejména pohádky pro děti, na večer je program hlavně pro dospělé diváky,“ uvedl kastelán Miloš Dempír. Představení budou jak hraná, tak loutková.

    Více na www.svojanov.cz

  • 2. Ukažte dětem řemesla v Rožnově

    Nejoblíbenější skanzen v Česku působí malebným dojmem
    Autor: Czechtourism, www.wikipedie.cz

    Už 25. ročník setkání mistrů starých řemesel – kovářů, kameníků, bednářů, klempířů a dalších řemeslníků – vypukne tento víkend ve skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm. Ukážou vám zpracování a opracovávání dřeva, stavebních a výrobních materiálů, výrobu štípaných plotů, dřevěných žebříků, loukoťového kola, násad do různého nářadí, dřevěných sudů, oken a dveří, restaurování historického nábytku. Mnohé z toho si budete moci vyzkoušet.

    Více na stránkách skanzenu

  • 3. Ohněm a mečem ve Vimperku

    ...
    Autor: http://artegovimperk.blog.cz/

    Pátý ročník bitvy na vimperském Winterbergu vypukne v jednu odpoledne na zámeckých arkádách, letos pod názvem Ohněm a mečem. Návštěvníky čeká celodenní maraton soubojů, turnajů, divadelních výstupů a jiných kratochvílí.

    Více na webových stránkách akce

  • 4. Bouzov pořádá dětský karneval

     

    Hrad Bouzov láká na karneval po děti
    Autor: ČTK

    Po oba víkendové dny se na hradě Bouzov koná karneval pro děti, vždy od 16 do 18 hodin. Během akce si můžete připomenout řadu pohádek a filmů, v nichž se tento romantický hrad objevil.

    Zároveň tu po oba dny zvou na jarmark nazvaný Bouzovský mumraj aneb Markraběte Jošta turnaj – součástí jsou mimo jiné hry pro děti, dobová řemesla, historický průvod, poznáte také dobovou kuchyni a hygienu, uvidíte rytířský turnaj a šermířská vystoupení.

    Více na www.hrad-bouzov.cz

  • 5. Zubačkou z Tanvaldu do Kořenova

    ...
    Autor: Zubacka.cz

    Železniční společnost Tanvald připravuje na sobotu 1. srpna Slovenský den na zubačce. Těšit se můžete třeba na zvláštní vlaky po jediné české zubačce, ochutnávku slovenské kuchyně, krátký film z tisovecké zubačky, ale hlavně na modely železnic a kolejiště. Během dne budou po ozubnicové trati Tanvald – Kořenov jezdit dva páry zvláštních vlaků.

    Více na www.zubacka.cz

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...