Sobota 27. července 2024
Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor
Polojasno 26°C

Kam na víkend? Zkuste Bioslavnosti, rytířskou bitvu nebo přehlídku veteránů

  • Video se připravuje ...
    9. července 2015 | 06:00

    Je to na vás. Buď se můžete každou volnou chvilku válet u vody, nebo si nicnedělání prokládejte výlety a různými zajímavostmi. My doporučujeme to druhé, během léta se toho dá stihnout spousta a vybere si snad každý. 

  • 1. Když na bio, tak do Starého Města pod Sněžníkem

    ...
    Autor: Probio.cz

    Spojte příjemné s užitečným a vydejte se do Starého Města pod Sněžníkem na Bioslavnosti, které tu pomalu začínají mít tradici. 

    Konají se tuto sobotu – celý den se bude točit kolem zdravého a chutného, ale zároveň rychlého a jednoduchého vaření na cestách a dovolených. Hlavním hostem letošního ročníku bude milovnice biopotravin, herečka a dabérka Kamila Špráchalová, která je také nadšenou kuchařkou: „Velice mě budou zajímat prohlídka mlýna, Starého Města a hlavně nádherná okolní příroda. Na koncert jsou pozváni mí oblíbenci, takže ten si také určitě nenechám ujít," láká návštěvníky. 

    Děti si užijí program s ekologickou tematikou ve Špaldíkově dětském koutku, který je  připraven šumperským Střediskem ekologické výchovy Doris. 

    Více na webu akce

  • 2. Zkuste se podívat na svět z oblohy

    ...
    Autor: Přívoz Kazín

    Možná už nějaký čas uvažujete o tom, že byste si dopřáli nějaký ten vyhlídkový let, ať už v balonu nebo malém sportovním letadle, případně vrtulníku. Proč ne, využít můžete třeba nabídku letů nad Berounkou, více například ZDE nebo ZDE, pokud dáváte přednost letadlu. Let můžete někomu věnovat také jako dárek. 

  • 3. Tajná komnata na Grabštejně se otevírá!

    Hrad Grabštejn
    Autor: Profimedia.cz

    Otevře 13. komnata na hradě Grabštejn v netradičním večerním čase, kdy se můžete setkat s mnoha tajemnými postavami – tentokrát na motivy snímku Čert ví proč, který se natáčel také právě na Grabštejně. Jde o součást hry, v jejímž rámci se otevírají tajné komnaty i v dalších památkách. 

    Bližší informace na webu hradu Grabštejn 

  • 4. Kuks vás zabaví na celý den

    Video se připravuje ...
    ... • VIDEO: ZkusKuks

    Areál na Kuksu prošel v minulých letech největší rekonstrukcí ve svých dějinách a od letoška je zase otevřen v plné kráse. Uprostřed krajiny, daleko od civilizace, najdete malý kus země, který kdysi hrabě Špork proměnil ve vyhlášené lázně. Stoupnete-li si dnes do ztichlé zahrady, nebudete chtít věřit, že se tu konaly velkolepé oslavy ctností a neřestí. Z kašen zde tenkrát tekly proudy vína, ale stačila jediná noc, aby s sebou tento rušný život navždy odnesla velká voda. O zašlé slávě Kuksu dnes svědčí největší galerie barokních plastik pod širým nebem, která nekončí v místních zahradách, ale pokračuje i v okolních lesích, kde skály, proměněné v obrovské sochy, dodnes vyzařují energii.

    Co všechno stojí na Kuksu za vidění? 

  • 5. Křenovice patří veteránům

    Veterány a dědečky automobily můžete o nadcházejících volných dnech obdivovat hned na několika místech republiky
    Autor: Ilustrační foto Blesk

    Už šestý ročník veteránského srazu Křenovická jízda je určen nejen milovníkům veteránů, ale i celé rodině. Organizátoři slibují sousedskou zábavu, autokino, ale i soutěže pro posádky, jízdu plnou úkolů, skvělé občerstvení a krásné počasí.

  • 6. Rytíři budou bojovat na Cimburku

    ...
    Autor: Cimburk.eu

    Hrad Cimburk u Koryčan možná nepatří k těm nejvyhlášenějším, ale vůbec to nevadí. Naopak – komornější ráz zdejších akcí může vyhovovat třeba rodinám s malými dětmi. 

    Oba následující víkendové dny můžete na hradě Cimburk od 14 a 16 hodin vidět vystoupení Skupiny historického šermu Armet z Vyškova. Skupina má nacvičené šermířské souboje a představení na motivy legend z okolí Vyškova.

    Více na www.cimburk.eu

Autor: wall
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...