Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kam na víkend? Na lego, strašáky, Stříbření a Svatojánské slavnosti bylin

  • Balony pomalu vzlétají. Tentokrát v okolí hradu Bezděz
    18. června 2015 | 15:30

    Je jedno, zda milujete historii, umění, stavění z kostek nebo vás baví být jen tak pod širým nebem. Tento víkend si vybere každý. Schválně se podívejte na naši nabídku. 

  • 7 milionů kostek lega na jednom místě

    ...
    Autor: Lego KidsFest

    Největší festival stavění z kostek stále ještě pokračuje v pražských Letňanech. Festival LEGO® KidsFest nabízí workshopy pro malé i velké, stavění i výstavy unikátních soch a modelů. Brány festivalu zůstávají otevřeny až do 28. června, otevřeno je ve všední dny od 10 do 19 hod. Během víkendu již od 9 do 19 hodin.

    Více na webu festivalu

  • V Kutné Hoře po roce opět vypukne Stříbření



    ss
    Autor: profimedia.cz a archiv Blesku

    Každoroční gotická historická slavnost, symbolicky otevírající turistickou sezonu města Kutná Hora, proběhne tento víkend. Velkolepý scénář slavnosti navrací Kutnou Horu, české královské horní město, do dob před šesti sty dvaceti lety, až na začátek 15. století. Na dva až tři dny ožívá celé město i královské sídlo, hlavně v mincovně ve Vlašském dvoře, fiktivním příběhem příjezdu a vzácné přítomnosti českého krále Václava IV. a jeho dvora. Aktéři i diváci se navracejí do doby, kdy byla Kutná Hora na vrcholu prosperity.

    Více na webu Stříbření 

  • Dance Gala ve Státní opeře

    ...
    Autor: Národní divadlo


    Balet Národního divadla v neděli 21. června ve Státní opeře uvádí speciální představení Dance Gala. O dramaturgii slavnostního večera se postaral budoucí umělecký šéf baletního souboru Filip Barankiewicz. Výběrem choreografií a hostů chce nastínit svou uměleckou vizi a směřování souboru.

    Téměř tříhodinové Gala nabídne exkluzivní výběr z klasických i moderních děl světové choreografie (Bournonville, Petipa, Grigorovič, Cranko, Greve, Galili, Spuck, Goecke, Bigonzetti, Scholz, Cauwenbergh, Kozielska, Elo). Vystoupí první sólisté ze Stuttgartského a Berlínského baletu (Anna Osadčenko, Dinu Tamazlacaru, Alicia Amatriain, David Moore, Jason Reilly, Daniel Camargo), z Finského národního baletu (Eun-Ji Ha & Michal Krčmář) a hvězdy z Velkého divadla v Moskvě (Kristina Kretova a Simon Čudin). 

  • Chcete vidět ty nejhezčí strašáky?

    ...
    Autor: Krásný venkov


    Na Jahodobraní, které se odehrává 20. června na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze, se můžete i vy stát svědky velkého návratu strašáků do českých zahrad. Od 9 hodin ráno tu bude probíhat výstava nejkrásnějších strašáků, které vyrobili čtenáři časopisu Krásný venkov. Součástí výstavy bude workshop, při němž si můžete vyrobit vlastního strašáka do zelí i vy. V pravé poledne pak proběhne oficiální korunovace Krále strašáků, který i s družinou ostatních devíti finalistů bude putovat na další místa po celé České republice.

    První zastávkou putovní výstavy strašáků bude Chlumanský trh v jihočeských Chlumanech, který můžete navštívit 4. července od 8 do 12 hod. Mapa dalších zastávek těchto unikátních letních výstav strašáků bude uveřejněna na facebookových stránkách časopisu Krásný venkov.

  • Svatojánské slavnosti bylin v Českém Švýcarsku

    ...
    Autor: Nobilis Tilia


    Jedenáctý ročník Svatojánských slavností bylin se bude konat na Vlčí Hoře v malebném Českém Švýcarsku. Tradiční oslava letního slunovratu je spojená s večerním rituálem svěcení věnce, který slavnosti v pátek 19. června zahájí. V sobotu 20. června návštěvníky čeká bohatý program pro malé i velké – hudba, divadlo, odborné přednášky, tvůrčí dílny, trh řemesel a regionálních výrobků.

    Těšit se tak můžete na vystoupení hudebního dua Josef Šponiar a Kuba Čapka, česko-norského etnojazzového tria Deshane či na divadelní představení O třech kůzlátkách a pohádku Datlování. Pravidelně se také budou konat komentované prohlídky bylinkové zahrádky, vyzkoušet si můžete třeba laboratoř v přírodě nebo můžete zkusit zručnost v některých dílničkách či si dopřát voňavou masáž.

  • Bělské balónové hemžení

    Lety bez hranic uspořádal Balon klub Aerotechnik Kunovice.
    Autor: Blesk - Martin Sekanina, Slávka Červená


    Již 13. ročník Bělského balónového hemžení, setkání pilotů a majitelů horkovzdušných balonů spojeného s letáním, potrvá až do neděle v prostředí Máchova kraje, okolí Bezdězu a v Bělé pod Bezdězem na Mladoboleslavsku.

    Dnes již tradiční akce Balloon Clubu Bílá Hlína v malebném prostředí Máchova kraje skýtá možnost setkání pilotů, ale i příznivců horkovzdušných balonů. Třetí týden v červnu je tak ve znamení Bělského balónového hemžení.

    Místní i turisté mohou sledovat balonové hemžení v okolí hradu Bezděz, Máchova jezera, ale také v Českém ráji. Hojně navštěvovanou se stala večerní světelná show.

Autor: wall
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...