Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tipy na červen i na léto: Užijte si tanec, extrémní skoky, Český ráj i staré hutě

  • Světoznámý choreograf izraelského původu Ohad Naharin nastudoval se souborem pražského Národního divadla představení Decadance.
    4. června 2015 | 06:00

    Zatímco venkovní teplota stoupá, rozšiřuje se nabídka všelijakých jednorázových i déle trvajících akcí, které stojí za vaši pozornost. Tentokrát vám přinášíme tipy s větším předstihem, abyste si mohli vše dobře naplánovat, případně si včas zajistit vstupenky. 

  • Český ráj plný koncertů a divadla

    Video se připravuje ...
    Sedmihorské léto v ráji • VIDEO: Www.cesky-raj.info

    Už šestý ročník akce nazvané Sedmihorské léto bude provázet obyvatele i návštěvníky Českého ráje od června až do srpna – v jeho rámci se objeví především hudební koncerty. Ten první odehraje zpěvák Michal Hrůza v pátek 12. června, v úterý 30. června následuje divadelní představení Prachy!!! Chybět nebudou ani oblíbený pořad Na stojáka nebo koncert Vlasty Redla. 

    Více na www.sedmihorskeleto.cz

  • Praha patří tanci - představení choreografa Ohada Naharina

    ...
    Autor: Facebook Národního divadla

    Tento týden má v Národním divadle premiéru nové představení nazvané Ohad Naharin:decadance, které se zdejším baletním souborem nastudoval proslulý izraelský choreograf Ohad Naharin. Moderní, netradičně pojaté představení klade na tanečníky nezvyklé nároky a rozhodně stojí za návštěvu, protože v divácích spolehlivě vyvolá silné emoce. Další představení se konají v průběhu června a srpna. Ohad Naharin je zároveň hvězdou nadcházejícího festivalu Tanec Praha, kde dvakrát – 24. a 25. června – vystoupí s vlastním souborem Batsheva Dance Company a s představením Last Work.  

    Více na www.narodni-divadlo.cz a www.tanecpraha.cz

  • Plzeň patří evropské kultuře

    ...
    Autor: Www.plzen2015.cz

    V Plzni už běží spousta akcí v rámci toho, že se západočeská metropole stala Evropským městem kultury pro rok 2015. Na programu jsou jak spousta kulturních představení – počínaje hudbou přes tanec až po divadlo – tak zábava pro děti a pozadu nezůstanou ani sportovci či třeba vyznavači výstav květin, nadchnout může i festival designu. V nejbližších dnech se můžete vydat třeba do prostoru nazvaného Depo15, otevřený areál staré továrny se stal jednou velkou kreativní zónou – hitem je například výstava Skryté město poskládaná z rodinných fotografií místních obyvatel. 

    Více na www.plzen2015.cz

  • Zábava pod hrady Špilberk a Veveří

    Ohňostroj nazvaný Lidská hra vidělo v Brně asi 150 tisíc lidí.
    Autor: Ondřej Požár

    Nejeden velkolepý ohňostroj bude součástí festivalu Ignisbrunensis, jehož motto zní: "Zábava pod hrady Špilberk a Veveří." Jde vlastně o přehlídku ohňostrojů s hudbou, která běží v Brně až do 21. června – ale nejde jen o ně, protože festival se ve svém 18. ročníku proměnil v seriál programů akcí mnoha žánrů i zájmových zaměření. 

    Více na www.ignisbrunensis.cz

  • U Příbrami se bude skákat ze skály do vody

    ...
    Autor: High Jump Desperados

    Dechberoucí skoky do vody z extrémní výšky a také doprovodný program, jehož součástí bude velká dávka muziky, to je již šestnácté pokračování akce Desperados High Jump 2015. Letošní ročník této unikátní celovíkendové události se uskuteční v termínu od 31. 7. do 1. 8. 2015 v lomu v Hřiměždicích nedaleko Příbrami.

    Více na www.highjump.cz

  • Ostravské Fajne leto 2015

    ...
    Autor: Technotrasa.msregion.cz/fajne-leto

    Milovníky techniky spojené s designem musí nadchnout další ročník aktivit v Moravskoslezském kraji nazvaný Fajne leto 2015. Víkendové akce pro děti i dospělé budou probíhat od června do září 2015, vždy o víkendech. Můžete se opět těšit na několikahodinový program s tematicky oblečeným moderátorem, různé soutěže, zábavná představení a další zábavné i sportovní aktivity, včetně drobných výher. Začíná se 28. června v ostravském železničním muzeu, další víkend se na návštěvníky těší ve Vagonářském muzeu ve Studénce, dojde i na Dolní Vítkovice v Ostravě či Důl Michal. 

    Více na webu projektu

     

     

     

     

     

     


     

     

     

    Desperados High Jump

     


     


     

    Plzeň, město kultury

     


     

     


     

    http://technotrasa.msregion.cz/fajne-leto-25277/

     


     

    Naharin

     

     

     

    http://www.ignisbrunensis.cz/

Autor: wall
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...