Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tipy na prodloužený víkend! Vyrazíte lodí, párou nebo snad cyklobusem?

  • Máme pro vás skvělé tipy na výlety s rodinou, přáteli i partnerem.
    30. dubna 2015 | 06:00

    Začíná květen a to je nejvyšší čas, abyste se vydali někam ven. I když třeba nebude vedro, a dokonce občas zaprší, byla by škoda sedět doma nebo se schovávat pod střechy muzeí. Protože venku se toho děje čím dál víc. Zkombinujte akce pro veřejnost s výletem někam do přírody, kde za den potkáte sotva pár lidí. 

  • Vyplujte na Baťův kanál, sezóna právě začíná

    ...
    Autor: www.batacanal.cz

     

    Hned zítra, v pátek 1. května se v Uherském Ostrohu koná letošní otevření Baťova kanálu, kterým začíná plavební sezóna na této unikátní technické památce. Slavnostní odemčení plavebních tras Baťova kanálu vypukne přesně v deset hodin dopoledne v přístavišti v Uherském Ostrohu. Součástí akce jsou i prohlídky místního zámku včetně návštěvy podzemí. U kanálu se můžete těšit mimo jiné na orchestr BMV, šermířská vystoupení, soutěže pro děti a další kulturní program. Moderátorem akce bude režisér a herec Slováckého divadla David Vacke. Samozřejmostí jsou i plavby výletních lodí. Další slavnosti se ve stejný den konají v Hodoníně a ve slovenské Skalici. 

     

    Více na webu Baťova kanálu

     

  • Když vlak, tak řepařská drážka

     

    ...
    Autor: http://zeleznicka.bloudil.cz/

     

    Existují velká železniční muzea a slavné historické trasy. A pak trasy méně známé, ale neméně zajímavé, kam se přitom můžete bez obav vydat i s menšími dětmi. Mezi takové patří i úzkorozchodná řepařská drážka na Kolínsku, která tento rok poprvé vyjíždí v pátek 1. května a jezdit bude celý prodloužený víkend. Vláčky jezdí od roku 2015 do stanice Býchory. Stanice Výrovna a Mlýnek jsou na znamení. Trať je doplněna o železniční naučnou stezku, posezení a herní prvky. Součástí páteční akce je prohlídka místního muzea a možná dojde i na přepadení kovboji...

     

    Více na webu drážky 

     

  • Zajděte si pěšky na čerstvý chleba

     

    ...
    Autor: www.zbecno.cz

     

    Chcete tip na výlet, během něhož nepotkáte moc lidí, užijete si přírody i něco kopců a přitom se dá zvládnout, i když nejste zrovna nositeli zlatého odznaku pro nejlepší výkonnostní turisty? Máte ho mýt. Jeďte vlakem do Křivoklátu, ale nežeňte se na hrad, pouze ho miňte a jděte pěšky po turistických značkách do Zbečna. A tady si na roubeném Hamousově statku užijte jako každou sobotu pečení vyhlášeného chleba ze staré pece, příprava začíná v devět ráno. Pokud to náhodou nestíháte - chleba se z pece vytahuje po poledni, jděte ze Zbečna na Křivoklát. Tak jako tak, cesta je to příjemná. Můžete samozřejmě v jednom z míst nechat auto a po výletě se k němu vrátit vlakem. 

     

    Více na webu Hamousova statku a obce Zbečno

     

  • Cyklobusy vás vyvezou do Brd i do Českého lesa

     

    ...
    Autor: ČSAD autobusy Plzeň

     

    Sezóna už naplno začíná i cyklistům, kteří mohou právě od tohoto víkendu začít využívat služeb cyklobusů v mnoha regionech. Ty je vyvezou například do kopců, aby nemuseli zdolávat velké převýšení vlastními silami a o to více si mohou užít jízdu ve vyšší nadmořské výšce. Jedna linka vede z Plzně do Příbrami a slouží milovníkům Brd - pro cykloturisty je zajímavá především hustě zalesněná a silničkami protkaná část pohoří pod legendárním Třemšínem, což s pěknými táhlými sjezdy kolem turistických cílů směrem na Plzeň či na Rožmitál činí z Brd atraktivní turistickou destinaci. Rodiny s dětmi se v regionu mohou zdržet celý den, pro vyspělejší cyklisty bude vítaným závěrem výletu dlouhý sjezd do podhůří k zastávkám cyklobusu nebo železnici. Zdatnější turisté mohou dojet až do Plzně. Další trasa nazvaná Cyklobus Mže vede například z Plzně přes Tachov do Staré Knížecí Huti v Českém lese. 

     

    Více informací na webu ČSAD Plzeň

     

  • Dračí lodě se utkají na Pálavě

     

    ...
    Autor: http://www.dragonboat.cz/

     

    Oblíbenou diváckou atrakcí se staly závody dračích lodí, jedny z těch prvních letošních se konají tento pátek na Pálavě coby Pálava Open. Závod je určen pro širokou veřejnost všech věkových kategorií (závodit mohou i děti). Vše proběhne v okolí legendárního kempu Merkur v Pasohlávkách. 

     

    Více na webu asociace dračích lodí 

     

     

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...