Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

10 nejlepších aplikací na dovolenou, bez kterých se neobejdete

Do svého chytrého telefonu si můžete stáhnout nejrůznější aplikace, které vám pomohou.
23. června 2014 | 08:20

Máte chytrý telefon? Než vyrazíte vzhůru prázdninovému dobrodružství stáhněte si šikovné aplikace, které se vám budou hodit.

Pack the bag
Už se vám to určitě taky někdy stalo. Říkali jste si, že nesmíte zapomenout plavky, pasy, pálenku, prášky.... A jedno z toho zůstalo doma. S touto aplikací se vám to nestane. Obsahuje totiž databázi několika tisíc předmětů, které si s sebou lidé mohou brát na dovolenou. Z nich je možné sestavit skvělý seznam věcí a při balení už jen odškrtávat.

aFerry
Chystáte se využívat při své dovolené trajekty? Pak se vám tohle bude hodit. Najdete tu plavební řády trajektů po celém světě, včetně cen.

Pumpdroid
Takhle aplikace vám pomůže najít nejbližší čerpací stanice s aktuálními cenami paliv. To se může hodit, jestli vyrážíte na dovolenou vozem.

Autor: Sony
Adobe Photoshop Express
Jestli chcete mít krásné fotky z dovolené, tak s touhle aplikací to hravě zvládnete. Při každém cvaknutí si fotku hned můžete upravit.

ConvertPad
V zahraničí se občas musíte potýkat nejen s neznalostí cizího jazyka, ale také s nejrůznějšími jednotkami. Tahle aplikace umí převádět délky, míry, jednotky plochy, teploty, tlaku a dokonce i měnu.

Autor: Shutterstock.com
Translator
Překonejte jazykovou bariéru, díky téhle aplikaci zvládnete nejen konverzovat, ale naučíte se i vyslovovat. Navíc, když mu nějakou větu, kterou jste od místních odposlouchali řeknete, pomůže vám s jejím překladem. Lepší než tlumočník.

Find my car
Zaparkujete v neznámem městě, kam jste vyrazili na výlet, zamotáte se v úzkých uličkách a pak nemůžete najít místo, kde jste zaparkovali... tenhle scénář se vám s touto aplikací nestane. Jakmile zaparkujete, zapnete aplikaci. Ta si vaši polohu zapamatuje a zaručeně vás dovede nazpět k vozu, když zabloudíte.

Autor: profimedia.cz
MyFitnessPal

Chcete se na dovolené udržet v kondici. Tahle aplikace vám pomůže počítat kalorie, snímat čárové kódy nebo vám spočítat kolik budete muset běžet kilometrů, abyste spálila dezert, co jste spořádala k večeři.

Tripomatic
Tohle je skvělý průvodce, který nabízí super tipy na výlety, návody, jak se na daná místa dostat, vytvoří vám cestovní itinirář. S jeho pomocí objevíte opravdu zajímavý místa po celém světě.

Camp.cz
Jestli se nechystáte na dovolenou do zahraničí, ale budete se potulovat po vlastech českých, tak tuhle aplikaci využijete. Najde vám totiž nejbližší kemp, jeho hodnocení i ceny.

Video se připravuje ...